Hier begint het verhaal van Chéry Faso ... onder de karitéboom in het dorp Boni in Burkina Faso.  Karitéboter die het verschil maakt

Bij Chéry Faso koop je niet alleen een product, maar ook een verhaal.  Een verhaal van 36 sterke mama's uit het dorp Boni in Burkina Faso. 

Vrouwen die een eigen organisatie oprichten, handmatig karitéboter maken op traditionele wijze en dit topproduct verkopen aan een eerlijke prijs die zij zelf bepalen. 

Door de productie en verkoop van hun Goud verdienen zij een zelfstandig inkomen, beschikken zij over een eigen bankrekening en twee productiecentra in het dorp.

De vrouwen ter plaatse hebben geen boodschap aan grote cosmeticabedrijven met talloze tussenschakels die hun karitéboter opkopen aan een lage prijs. 


Direct trade

Daarom kiezen wij voor direct trade met de vrouwenorganisatie, zonder tussenschakels.

 

Hierdoor garanderen we niet alleen een eerlijke prijs voor een (h)eerlijk product, maar kan ook een deel van de winst uit de verkoop hier teruggaan naar de vrouwen.  Van elk potje en stuk zeep gaat de helft terug naar de vrouwen die aan de bron staan van ons project. 

 

Een directe samenwerking waar zowel wij als de karitémama's in Boni trots op zijn. 

 Door uw aankoop maakt u deel uit van ons verhaal.