Wil jij meer doen dan karitéproducten kopen en het project van Chéry Faso ook op andere manieren steunen?  Dat kan! Jouw bijdrage gaat rechtstreeks naar de vrouwenorganisatie in Boni (Burkina Faso), en draagt bij aan de duurzaamheid van ons project.  


Plant een karitéboom

Kom je nog enkele euro’s tekort voor een mooi rond bedrag? Maak hier een afgerond bedrag van jouw aankoop door enkele euro’s toe te voegen. Jouw extraatje wordt gebruikt voor het planten van nieuwe karitébomen in Burkina Faso. De karitéboom is bij wet beschermd in Burkina, maar de laatste 30 jaar is de bescherming en het planten van deze boom enorm verwaarloosd. Het hout wordt steeds vaker gebruikt voor brandhout, en er dreigt op termijn een schaarste van de boomsoort te ontstaan. Zeker als je weet dat het gemiddeld 15 jaar duurt voor de boom een eerste keer vruchten afgeeft, is de bescherming van de karitéboom uiterst belangrijk.

 

Plant een karitéboom

5,00 €

  • Beschikbaar

Een opleiding voor de vrouwen

De vrouwenorganisatie in Boni bestaat uit 36 ongeschoolde mama's.  Bijna alle vrouwen zijn analfabeet, en we merken dat dit hun kansen om zich verder te ontplooien zowel in als buiten het project enorm belemmert.  We willen jaarlijks een opleiding voorzien voor de mama's van onze organisatie, niet enkel rond karitéboter en de productie van zeep, maar ook ruimer rond alfabetisering en een basis rekenen.  Dit kost uiteraard geld en middelen, en ook hier kan jij deel van uitmaken.  Bepaal zelf hoeveel jij rechtstreeks wil investeren in de scholing van deze vrouwen.  

 

Plant een karitéboom

30,00 €

  • Beschikbaar

Schoolgeld voor de kinderen van Boni

Elke vrouw van de vrouwenorganisatie in Boni heeft gemiddeld 5 kinderen.  Vaak zorgt ze ook nog voor kinderen van familieleden.  Inschrijvingsgeld voor het lager onderwijs is niet duur in Burkina (6€ voor een schooljaar), maar toch slagen een aantal gezinnen er niet het schoolgeld elk jaar voor elk kind te betalen.  Wil jij investeren in basisonderwijs voor de kinderen van deze sterke mama's?  Dat kan!  Jouw bijdrage gaat rechtstreeks naar de mama's, zodat hun zonen en dochters later het project verder kunnen uitbouwen. 

 

Plant een karitéboom

18,00 €

  • Beschikbaar