Chéry Support


Chéry Support voor vrouwen op de vlucht in Burkina Faso.

De situatie in grote delen van Burkina Faso is bijzonder schrijnend.  De voorbije maanden zijn er wekelijks, soms dagelijks, gewapende aanvallen op onschuldige burgers door jihadistische groeperingen, wat enorme vluchtelingenstromen teweeg brengt. Vrouwen en kinderen stranden in vluchtelingenkampen waar zelfs nauwelijks voldoende drinkbaar water is.  Daarom steunen wij met onze vzw de organisatie Vrienden van Bangrin, een lokale organisatie die actief is in de getroffen regio om vluchtelingen op te vangen en de gevluchte kinderen les te laten volgen in hun scholenproject.  Meer info over het scholenproject is ook te vinden bij 'onze projecten'.

 

Wil jij ook steunen om tegemoet te komen aan de enorme noden en er zo voor zorgen dat onschuldige kinderen niet het slachtoffer worden van dit vergeten conflict?  Dat kan door hier bij jouw bestelling karitéprodcuten een extra Chéry Support toe te voegen. 

We hopen op deze manier toch het leed ter plaatse ietwat te verzachten.  Alvast bedankt!

 

Chéry Support

10,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Steunen via PayPal?  Het kan!  Va deze link kan u een donatie doen die rechtsreeks naar de vrouwen in Burkina Faso gaat.  

https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=8KPD9BH9QDYPE


Plant een karitéboom

Kom je nog enkele euro’s tekort voor een mooi rond bedrag? Maak hier een afgerond bedrag van jouw aankoop door enkele euro’s toe te voegen. Jouw extraatje wordt gebruikt voor het planten van nieuwe karitébomen in Burkina Faso. De karitéboom is bij wet beschermd in Burkina, maar de laatste 30 jaar is de bescherming en het planten van deze boom enorm verwaarloosd. Het hout wordt steeds vaker gebruikt voor brandhout, en er dreigt op termijn een schaarste van de boomsoort te ontstaan. Zeker als je weet dat het gemiddeld 15 jaar duurt voor de boom een eerste keer vruchten afgeeft, is de bescherming van de karitéboom uiterst belangrijk.

 

Plant een karitéboom

5,00 €

  • Beschikbaar

Maandverband

Maandverband, 'les cottons' zoals ze in Burkina genoemd worden, is allesbehalve evident voor veel vrouwen en jonge meisjes.  Vaak is een pak maandverband te duur en het is ook niet overal zo makkelijk te verkrijgen.  Dit zorgt vaak voor schaamte en isolement bij vrouwen tijdens de menstruatie.  Door één of meerdere pakken aan te kopen zorg je er dus voor dat vrouwen een paar zorgeloze maanden tegemoet gaan!

 

5,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Schoolbank voor kinderen op de vlucht

Door de blijvende terreuraanslagen zijn nu reeds 1.000.000 mensen op de vlucht in Burkina Faso.  Een van de plaatsen waar ze dagelijks toestromen uit het Noorden is de stad Bangrin waar de vzw 'Vrienden van Bangrin' reeds een volledige lager school en nu ook een middelbare school bouwde. Er is een groot tekort aan schoolbanken, met klassen van meer dan 200 leerlingen is dat geen overbodige luxe!  Elke bank betekent meer kans op een degelijke scholing voor kinderen op de vlucht. 

 

15,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Steunen via PayPal?  Het kan!  Va deze link kan u een donatie doen die rechtsreeks naar de vrouwen in Burkina Faso gaat.  

https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=8KPD9BH9QDYPE


Mini zonnepaneel 250 watt met batterijen

Een klein zonnepaneel op batterijen is geen overbodige luxe voor vrouwen en hun gezinnen in Burkina!  Het betekent bijvoorbeeld dat er verlichting is, of dat er een ventilator kan op aangesloten worden zodat de dagen toch net iets minder heet zijn.  Of dat de frigo kan werken ... .  Een zonnepaneel van 250 watt voor klein gebruik met batterijen kost ongeveer 85€.  Het lijkt een klein bedrag, maar maakt een enorm verschil in het dagelijkse leven van vrouwen ter plaatse. 

21,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen