Chéry DIY


Ga zelf aan de slag met de pure producten van Chéry Faso.  

Met onze voordelige DIY pakketten maak je een unieke superfood voor jouw huid

waar niemand aan kan tippen!


Chéry DIY - Karité + Baobab olie - 'Chéry I am shining for you'.

Ben je fan van onze pure zachte karitéboter én van onze baobab olie en weet je niet wat te kiezen?  In ons DIY pakket krijg je ze gewoon allebei.

Je kan de karitéboter en de baobab olie apart gebruiken, maar je kan deze topproducten uiteraard ook zelf mengen tot een heerlijk zachte balsem die zowel jouw gezicht, handen, lichaam als haar helemaal voedt en verzorgt.  

Voeg enkele druppels (8 à 10 druppels voor 100ml karité) toe aan jouw potje zachte karité en roer zachtjes tot de olie zich vermengt met de sheaboter.  Afhankelijk van hoe olie-achtig jij jouw crème wil voeg je meer of minder olie toe.  Je kan hieraan ook jouw favoriete etherische olie toevoegen (5 tal druppels volstaan voor 100ml). Informeer je goed over de werking van etherische oliën want sommige oliën kunnen ongewenste effecten hebben op de huid of het lichaam.  

 

Jouw unieke Chéry DIY mix kan je gebruiken als: 

 • Dagelijkse voeding voor droge huid, droge lippen, droog (kroes)haar. 
 • Verzorging voor geïrriteerde huid, rode plekken, eczeem, psoriasis.
 • Gezichtscrème en oogserum.  Houdt de huid soepel en vermindert rimpels. 
 • Massage balsem:  ontspant de spieren en houdt ze warm. 
 • Natuurlijke conditioner voor droog haar:  ofwel dagelijks een kleine hoeveelheid op droog haar aanbrengen zodat de natuurlijke glans terugkeert, ofwel op nat haar aanbrengen (evt met kam) en laten indringen (bij extreem droog haar een nacht laten indringen).  
 • Babyverzorging en babymassage: herstelt de babyhuid en een lepeltje van deze mengeling in het babybad zorgt voor een blinkende karitébaby!
Chéry DIY karité + baobab

19,99 €

 • 0,15 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Chéry DIY - karité + zwarte komijnolie (+ baobab olie) - 'Chéry I care for you'

Heb je last van een droge geïrriteerde huid, of van huidaandoeningen zoals acne, rode vlekken, psoriasis, herpes of dermatitis?  Dan is dit DIY verzorgingspakket met pure ongeraffineerde karitéboter vol natuurlijke vetten en vitamines, én de bio Nigella Sativa olie met meer dan 75% onverzadigde vetzuren een weldaad voor jouw gevoelige huid.  

 

Karité en zwarte komijnolie vormen een perfecte match, met dit pakket kan je zelf jouw mengeling maken en dagelijks aanbrengen op de gevoelige geïrriteerde huid.  Ook de baobab olie kan aan deze mengeling toegevoegd worden voor een extra voedende en verzorgende balsem en om de elasticiteit van de huid te stimuleren.  

 

Recept voor mengeling met  zachte karité (berekend op 100ml):

Meng een 15tal druppels zwarte komijnolie met de zachte karité en voeg er voor de ultieme verzorging ook nog een 10tal druppels baobab olie aan toe en je krijgt een zelfgemaakt huidverzorgingsproduct dat de gevoelige, rode, geïrriteerde huid kalmeert en verzorgt.  Wil je enkel karité en zwarte komijn?  Voeg dan 20 druppels zwarte komijnolie toe aan 100ml karité.  Hou je niet van de scherpe geur van de zwarte komijnolie?  Voeg dan ook nog een paar druppels van onze etherische oliën aan toe.  

Voor een iets stevigere balsem (minder olie-achtig) volstaan 10 druppels zwarte komijnolie en 5 druppels baobab olie.  

Uiteraard kan je de karité en oliën ook afzonderlijk gebruiken.  

 

Succes, of zoals de karitémama's  in Burkina zeggen 'Tami Tami'!

 

DIY pakket karité + zwarte komijnolie

16,00 €

 • 0,35 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Chéry DIY - karité + etherische olie

Etherische olie van Netelvuur en pure zachte karité van Chéry Faso vormen een perfecte match. 

Net zoals de karitéproducten brengen deze oliën een eerlijk verhaal van lokale productie, op basis van een traditionele productiemethode door middel van langzame en volledig stoomdistillatie bij lage druk.  

De essentiële olie is 100% zuiver, en afkomstig van verse planten van gecontroleerde biologische teelt in het Oost Vlaamse Lievegem,

in het hart van het Meetjesland.

 Net zoals bij de traditionele productie van karité garandeert de traditionele productie dmv stoomdistillatie topkwaliteit,

én omdat alle kruiden lokaal geteeld worden (er zijn zelfs lavendelvelden in Lievegem!) is de ecologische voetafdruk minimaal. 

 

De unieke mengeling van zachte ongeraffineerde karité met enkele druppels zuivere essentiële olie van topkwaliteit zorgt voor een voedende, verzorgende en helende balsem waarbij je zowel geniet van de weldaden van pure karité als van de werking van de zuivere essentiële oliën of synergieën.  

Meer info over de werking van de etherische oliën vind je hier, alle info over de pure karité is hier te vinden. 

 

14,99 €

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Chéry DIY baobab olie + etherische olie

De etherische olie van Netelvuur en de pure baobab olie van Chéry Faso vormen een perfecte match. 

Net zoals de baobab olie van de 'tree of life' brengen de etherische oliën van Netelvuur een eerlijk verhaal van lokale productie, op basis van een traditionele productiemethode door middel van langzame en volledig stoomdistillatie bij lage druk.  

De essentiële olie is 100% zuiver, en afkomstig van verse planten van gecontroleerde biologische teelt in het Oost Vlaamse Lievegem,

in het hart van het Meetjesland.

Net zoals bij de traditionele productie van baobab olie garandeert de traditionele productie dmv stoomdistillatie topkwaliteit,

én omdat alle kruiden lokaal geteeld worden (er zijn zelfs lavendelvelden in Lievegem!) is de ecologische voetafdruk minimaal. 

 

De unieke mengeling van pure goudgele baobab olie met enkele druppels zuivere essentiële olie van topkwaliteit zorgt voor een voedende, verzorgende en helende olie waarbij je zowel geniet van de weldaden van pure baobab olie als van de werking van de zuivere essentiële oliën of synergieën.  

Meer info over de werking van de etherische oliën vind je hier, alle info over de baobab olie is hier te vinden. 

 

20,99 €

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Chéry DIY karité + baobab olie + etherische olie

Met deze drie topproducten heb je  echt alles in huis om dagelijks een stralende huid èn een heerlijke geur te hebben.  

De basisverzorging van de pure karité, aangevuld met de beschermende werking van de baobab olie en het helende rustgevende effect van een zuivere etherische olie naar keuze is een echte topcombinatie voor jouw huid!

Deze mengeling kan zowel als dagelijkse hydratatie voor gezicht, lichaam en haar gebruikt worden, als om specifieke huidproblemen te verzorgen zoals littekens, eczeem, couperose, striemen, brandwonden, droge plekken, huidirritatie, ... .

Ook voor dagelijkse haarverzorging is deze combi een topper, laat je haar stralen en voedt droog (kroes)haar.  

 

25,99 €

 • 0,15 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen