KokosPure kokosolie - 385ml

De kokosolie van Sika is puur, niet ontgeurd en komt rechtsreeks uit het dorp Seko in Togo.  Net zoals de karité van Chéry Faso is de kokosolie van Sika afkomstig van kleinschalige coöpeatieven in en rond het dorpje Seko, wat werkgelegenheid schept voor de jongeren en vrouwen ter plaatse die anders wegtrekken uit de dorpen naar de hoofdstad Lomé.  

De kokosnoten vallen op de grond als ze rijp zijn, worden met de hand gekraakt en koud geperst om pure kokosolie te verkrijgen.  Koud persen is de meest arbeidsintensieve methode maar garandeert de meest rijke kokosolie vol verzorgende voedingsstoffen en zonder chemicaliën.  

 

Kokosolie is enorm rijk aan vitamine E, en zelfs een kleine hoeveelheid dagelijks aanbrengen op de droge huid zorgt voor een gevoede en verzorgde huid.  Kokosolie wordt snel opgenomen door de huid waardoor de droge huid er snel gezond gaat uitzien en aanvoelen.  Ook voor droog haar is kokosolie een topper!  Ideaal als dagelijkse verzorging voor droog of beschadigd haar als conditioner of gewoon als haarolie om je haar te laten stralen.  

 

Wist je trouwens dat kokosolie en karitéboter een perfecte match vormen?  Zeker de kokos van Sika en de karité van Chéry Faso, allebei topproducten uit het hart van Afrika.  Neem 50ml kokosolie en 50ml karité en meng deze samen met een klopmixer tot je een zachte luchtige balsem krijgt.  Voeg hier naar keuze een paar druppels van onze etherische olie of baobab olie aan toe en je hebt een zelfgemaakt verzorgingsproduct waar echt niemand aan kan tippen!  

Pure kokosolie Sika 385ml

10,99 €

  • 0,45 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Geraspte kokos - 215 g / 450 g

Geraspte kokos is ideaal om toe te voegen aan jouw dagelijks granola of yoghurt ontbijt, als gezond tussendoortje of om taarten, cakes en ijsjes mee te pimpen.   Voedzaam, natuurlijk en lekker!  De kokos is afkomstig van een kleinschalig project uit Togo, waar de kokos geraspt wordt en lichtjes geroosterd wat een krokant knisperend resultaat geeft.  Geniet ervan!

 

Geraspte kokos

8,00 €

  • 0,21 kg
  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen