Het verhaal van Chéry Faso in een podcast


Et voilà ... het resultaat van een inspirerende ontmoeting tussen twee ondernemende vrouwen

met een passie voor helende sheaboter.

Sheaboter met een verhaal.

Hier te beleven en te beluisteren!

Enjoy & keep on shining with shea. 

 


Schrijf je in op de nieuwsbrief van Chéry Faso

Het laatste nieuws over ons project, kortingen, nieuwe producten, nieuwe markten ... en zoveel meer!


Subscribe

* indicates required

Onze markten komen eraan!



Wil je onze producten en ons verhaal live ontdekken?  Kom dan langs op één van onderstaande kerstmarkten.  Tot binnenkort.

 

Zat 9 & Zon 10 december '23 - Oxfam Geschenkenbeurs Mariakerke - Sporthal Mariakerke - 10u tot 18u 

Zon 10 december '23 - Winter Ambachtenmarkt - Restaurant ‘ALAINPROVIEST’ - Rozebroekstraat 63 -  9040 St.-Amandsberg - 10u tot 18u

Zat 16 & Zon 17 december '23 - Lokale Markt Akker & Ambacht Gent - 14u tot 20u

Zon 17 december '23 - Lokale kerstmarkt Lovendegem - 10u tot 17u


Interview met TDC Enabel : het verhaal van Chéry Faso in geuren en kleuren


Het verhaal van Chéry Faso, samen met mijn passie voor Afrika, in geuren en kleuren verteld in een eerlijk interview.

Het Trade for Development Centre (TDC Enabel) interviewde mij en als het over Afrika en meer specifiek Burkina,

karité en de kracht van vrouwen gaat ben ik vertrokken .

Het resultaat lees je hier!

Aan iedereen die nog twijfelt om zijn/haar passie vorm te geven... vooral doen .

 


Mijn reis naar Burkina Faso


Mijn reis begon met een bezoek aan het scholen project in Kaya, een stad gelegen in het noorden van Burkina.

Hier werden twee scholen, een lagere en een middelbare, gebouwd de voorbije jaren door een goede vriendin  van mij

Madeleine en haar man Tidjane, lokale koning/ chef in Kaya.  

De scholen werden gebouwd met steun van de internationale gemeenschap, de gemeente Ternat, en vele kleine en grote giften

van organisaties waaronder ook Chéry Faso.  

 

Omdat we dit project mee ondersteunen met de verkoop van onze producten en met acties wilde ik het absoluut gaan bezoeken,

alhoewel het in een vrij gevaarlijke zone ligt en absoluut wordt afgeraden om naartoe te reizen vanwege terreurdreiging en regelmatige aanvallen.  

Ik wilde echter begrijpen waarover dit conflict eigenlijk gaat, hoe reëel de terreurdreiging is. hoe zichtbaar het is, wat de gevolgen zijn en vooral hoe twee moedige mensen erin geslaagd zijn om in dit droge gebied vol 'déplacés' / ontheemden op de vlucht voor terreur twee scholen te bouwen waar zowel gevluchte kinderen als kinderen uit de streek kwalitatief hoogstaand onderwijs kunnen volgen als voorbereiding op verdere studies.  

 

Zoals Madeleine in een van de filmpjes uitlegt moeten kinderen normaal hun rapport van het voorbije jaar hebben

om te kunnen ingeschreven worden voor het volgende schooljaar, maar omdat dit voor kinderen die hals over kop gevlucht zijn

en alles hebben achtergelaten onmogelijk is wordt iedereen hier toegelaten, met of zonder rapport of officiële documenten. 

 

Ook het komende jaar worden weer meer dan 350 extra leerlingen verwacht die een plekje zullen moeten krijgen, dus er wordt al weer druk naar nieuwe lokalen gezocht.  De voorbije twee jaar waren de resultaten van de leerlingen bij de beste van de hele regio, en het toekomstplan is om hier ook een universiteit te bouwen.  



Het was vóór mijn rit naar het Noorden van Burkina, een gebied dat door alle officiële instanties staat beschreven als ' gevarenzone',

moeilijk om in te schatten hoe terreur en terreurdreiging zich ter plaatse uiten.  

Waarover gaat dit conflict eigenlijk, vroeg ik me af? Wie wint hier uiteindelijk nog iets bij, wat is het doel?

Wie zijn de spelers en is er eigenlijk een duidelijke vijand tegen wie kan gevochten worden?  

Tal van vragen waar ik al een hele tijd mee zat en waarop tal van artikels en vaak eenzijdige berichtgeving in Westerse media die het conflict vaak heel eenzijdig voorstellen me niet echt antwoord op konden geven.  

Naarmate we verder rijden richting Noorden vanuit Ouagadougou wordt echter snel duidelijk welke chaos en wantrouwen de terreurdreiging teweegbrengt id de praktijk.  Witte tenten van de VN staan kris kras te midden van haastig opgetrokken lemen huisjes die de vluchtelingen zelf bouwen om toch een enigszins menswaardig onderdak te hebben voorlopig.  

Deze huisjes worden overal lukraak opgetrokken zonder dat hiervoor toestemming is gegeven en zonder enige voorafgaande organisatie of structuur. 

De regio rond de stad Kaya werd het voorbije jaar overspoeld door duizenden vluchtelingen of déplacés die allemaal nood hebben aan drinkbaar water, voeding , scholing, onderdak, ... in een regio die reeds enorm arm en droog is.  De lagere school die ik bezoek stond een jaar geleden temidden van een lege vlakte maar is nu omgeven door huizen van vluchtelingen die dan uiteraard ook stukken land gebruiken om wat maïs ed. te planten.  

Dit zorgt uiteraard voor spanningen ter plaatse, en ook voor een toenemend wantrouwen tegenover de déplacés. 

Dit soort voedingsbodem is ideaal voor terroristische groeperingen om voet aan de grond te krijgen en verder terreur, chaos en verdeeldheid te zaaien.  Aanhangers van deze groeperingen criminele bendes mengen zich onder de vluchtelingen, en bekijken ter plaatse hoe en wanneer ze kunnen aanvallen, wie ze kunnen omkopen, hoe ze verdeeldheid kunnen zaaien, en vooral welke economisch interessante bronnen ze in handen kunnen krijgen ... .

 Je weet dus niet wie wie is, een vluchteling  die zich plots naast of tegenover jouw huis vestigt kan gelinkt zijn aan een terroristische groepering, maar evengoed is het echt een persoon in nood die gewoon zijn / haar leven weer wat probeert op te bouwen. Onlangs werd bijvoorbeeld een man opgepakt die een wisselkantoor had in de buurt, en die bleek banden te hebben met een terroristische groepering.  

Toen we aankwamen in Kaya bij de lokale chef rond 16u in de namiddag mochten we zijn woning niet meer verlaten tot de volgende ochtend omdat hij niet weet wie wie is in de buurt en het best is dat we zo weinig mogelijk 'gezien' worden.  

Voor het bezoek aan de scholen de volgende dag werden al een hele tijd op voorhand veiligheidsmaatregelen getroffen, en voordat we vertrokken kwamen alle 'notabelen' uit de omgeving ons hun zegen en bescherming geven.

Er werd samen gebeden voor een veilig bezoek en een veilige terugkeer naar Ouagadougou.  

Het was een ongelooflijke ervaring om temidden van deze oude wijze en gerespecteerde mannen met baarden en lange gewaden 'gezegend' te worden, maar door zoveel 'Blessings' samen hebben we het er wel veilig van af gebracht. 

Doordat de voortschrijdende terreur zich zo 'onzichtbaar' verspreidt en als het ware ondergronds voortsluipt is het ongelooflijk moeilijk en delicaat om hiervoor een 'strategie' uit te werken die de oprukkende terreur kan terugdringen.  Onderwijs voor de gevluchte jongeren en zicht op een betere toekomst door degelijke scholing is er één van, en dit is wat in de lagere en middelbare school in Kaya gebeurt.  Jongeren en zelfs kinderen die niet naar school kunnen gaan, rondhangen,  geen deftige maaltijden of onderdak hebben zijn vogels voor de kat voor terroristische groeperingen en criminele bendes. 

Het feit dat deze jongeren nu een plaats hebben in deze scholen en kwalitatief onderwijs kunnen genieten dat hen perspectief geeft is een van de voornaamste wapens tegen terreur.  Dit is wat hier gebeurt en dit is ook de reden waarom we dit project zullen blijven steunen met Chéry Faso, nu meer dan ooit. 

 

Wil je ook steunen?  Dat kan via onderstaande knop, jouw steun gaat rechtstreeks naar het scholenproject,

voor de aankoop en inrichting van extra klaslokalen en schoolmateriaal. 

Na de tocht naar het Noorden keerde ik terug naar Ouagadougou, om van daaruit te vertrekken naar mijn tweede thuis en de basis van ons karité project, nl. Boni.  Ik vloog er meteen in en probeerde om zelf ook  verse karité noten te pletten maar dit is echt zwaar werk.  

Respect voor de vrouwen in Boni van de coöperatieve waar we mee samen werken voor dit harde werk waardoor we met Chéry Faso

eerste klas kwaliteit karité kunnen verkopen aan een faire prijs.  

 

Het bezoek en de samenwerking met de vrouwen was zoals altijd hartverwarmend, puur en het voelde echt als thuiskomen.  

Klaar voor een nieuw vruchtbaar, energiek en positief Chéry Faso jaar!  

 

Het volledig productieproces van A tot Z kan je hier 'live' mee volgen. 

Intussen bestaat de vrouwen coöperatieve Yiri Wi met wie we samen werken en die het grootste deel van onze karité

produceren al 10 jaar en dat mag gevierd worden.

 We maakten er een tweedaags feest van met Afrikaanse techno, unieke sfeer, buiten dansen rond de boom,

eten en (genoeg) lokaal gebrouwd bier!  

De energie die hier hangt is niet te beschrijven, maar eenmaal je ze gevoeld en doorleefd hebt vergeet je dit nooit meer en

kan je enkel dankbaar zijn dat je dit hebt kunnen meemaken. 

Ondanks het blije weerzien met de vrouwen blijven er heel wat uitdagingen en is een karité project draaiende houden ter plaatse niet altijd evident.  

Een van de grootste uitdagingen is dat de meeste vrouwen ongeletterd zijn en hierdoor geen of weinig ondersteunende taken van de coöperatieve kunnen opnemen.  

Boekhouding, planning, de lokale markt verkennen, de activiteiten uitbreiden, investeren in nieuwe markten en verkoop, ... allemaal zaken waar ze wel voor open staan maar niet de 'skills' voor hebben om dit ook in de praktijk om te zetten.  

Er zijn nu wel veel jonge vrouwen bij de coöperatieve gekomen die deels de plaats innemen van hun moeders die te oud zijn voor de productie van karite,

en zij hebben wel nieuwe ideeën voor de verdere uitbouw van de coöperatieve.  

Vaak botsen zij echter op tradities zoals respect voor de ouderen en durven ze dan niet tegen advies of eeuwenoude tradities in te gaan.  

Verandering en vernieuwing zijn niet altijd vanzelfsprekend in een dorp dat enorm sterk vasthoudt aan tradities,

een evenwicht vinden tussen die twee is altijd een delicate oefening.  

Anderzijds geven de meeste vrouwen aan dat zij al enorm trots zijn op wat ze reeds bereikt hebben en dat het karite project reeds zo'n enorme meerwaarde is dat ze niet altijd nog de nood zien aan zij-projecten en verdere groei.  

Na het hartverwarmende bezoek aan de vrouwen in Boni, reisde ik verder op de moto naar afgelegen dorpen tussen Boni en Bobo Dioulasso.  Door de eerder onveilige situatie en de vele controles onderweg besloot ik niet verder naar andere steden te reizen maar te genieten van de natuur, ontmoetingen met de wijzen van de dorpen in de buurt, planten, kruiden en oliën ontdekken en vooral ontmoetingen die wijsheid en kracht geven op te zoeken. 

Chaque jours l'oreille part à l'école.  

Merci Burkina pour ton hospitalité, ta sagesse, ta beauté, ta vie vibrante, ta pureté et ton intégrité.

C'est pourquoi je reviendrai toujours et pourquoi Chéry Faso est beaucoup plus qu'une simple marque.


Het verhaal van Chéry Faso - Gent Fair Trade


In het kader van Belmundo Gent Fair Trade ging ik in gesprek met Christophe Ramont over duurzame cosmetica, het verhaal van Chéry Faso, de weldaden van sheaboter, de direct trade met de vrouwen ter plaatse in Burkina en mijn passie voor West Afrika.  Het werd een spontane, toffe en grappige babbel die je hier kan opnieuw bekijken.  


Een kleurrijk, productief en creatief jaar gewenst                                             van de karité mama's in Burkina Faso.


De karitémama's in Boni, Burkina Faso, trokken vandaag hun feestoutfit aan om alle Chéry Faso lovers hier een stralend, productief en creatief jaar te wensen.  

Hun grootste  wensen zijn UNE BONNE COMMERCE POUR CHÉRY FASO ET UNE MEILLEURE SANTÉ POUR VOUS TOUS. 

We starten het jaar alvast met een nieuwe bestelling karité uit Boni, en er komen binnenkort ook nieuwe pure verzorgende oliën in ons gamma.  

Een jaar vol nieuwe samenwerkingen, uitbreiding, nieuwe producten en wat er ook gebeurt rondom ons ... met Chéry Faso gaan we gewoon door!

Warme groeten uit Burkina!!!  Tami Tami ...

 


Eerste workshop was een succes!


De eerste karité workshop bij Netelvuur was een succes!  In het eerste deel werden de deelnemers meegenomen naar Burkina,

om alle stappen in het karitéproces te leren kennen, van de eerste noten aan de karitéboom tot de boter die ze bij Chéry Faso kopen. 

Daarna een korte pauze met een heerlijke, lokaal gemaakte thee om de weerstand op te krikken. 

Tenslotte het échte werk: een zelfgemaakte ultravoedende body butter waar je gegarandeerd helemaal blinkend de herfst mee doorkomt.

   

Op naar de volgende workshops, als corona het toelaat.  Volg onze FB, insta en website om op de hoogte te blijven van de volgende workshops!  

 


Welkom op onze workshop 'Méér met karité'


Tijdens de week van de Fair Trade op een gezellige zondag namiddag, midden in de velden van het landelijke Lievegem bij Netelvuur,

nemen we jullie mee naar het kloppend ❤ van Afrika.
We laten jullie kennismaken met het Goud van de vrouwen, nl.pure karité of sheaboter.

Je vindt karité tegenwoordig in tal van verzorgingsproducten, maar wat is echte ruwe karité eigenlijk?

Welke weg heeft het afgelegd voor het in jouw potje dagcrème terecht komt? Hoe wordt het gemaakt in Burkina Faso?
Wie zijn de vrouwen die onze karité maken en hoe maakt karité een verschil in hun leven? Hoe weet je of jouw karité helemaal fair trade is, en van goede kwaliteit? Wat doet karité met jouw huid? ...

Aan de hand van het verhaal van Chéry Faso krijg je op al jouw karité vragen een antwoord,

en uiteraard maken we ook onze eigen DIY karité creatie met de ongeraffineerde karité van Chéry Faso.
Je gaat naar huis met een ultra voedende en heerlijk geurende body butter die jou de hele winter warm houdt

en laat stralen als een Afrikaanse mama!
Van harte welkom ❤❤❤.

Praktisch:
Datum: zondag 18 oktober
Duur: van 14u30 tot 16u30
Kosten:  25€ per persoon
Locatie: Netelvuur, Veldhoek 33 te 9931 Lievegem

Inschrijven en verdere praktische info via deze link:
 
https://natuurplus.weebly.com/kruid-wijs-workshops.html

 


Empowerment voor vrouwen in Ghana


Chéry Faso Baobab olie wordt gemaakt door deze topvrouwen in het Noorden van Ghana, Bolgatanga.
Zij maken deel uit van womghana (Widows and Orphans Movement),

een lokale organisatie die focust op 'women empowerment' door opleiding, training en werk.
Wanneer vrouwen hun man verliezen zijn ze vaak aangewezen op willekeurige hulp van familie leden,

en een eigen inkomen en zekere positie in de samenleving verwerven is niet evident.
Door de vrouwen te betrekken in het productie proces van de baobab olie en hen op te leiden kunnen ze weer trots op eigen benen staan.
Dit is waar Chéry Faso voor staat, direct trade met vrouwen in Afrika om hun natuurlijke producten met ons te delen, en hen als vrouw,

mama en producent sterker te maken!

Wil jij deel uitmaken van ons verhaal en project? 
Bestel dan hier een flesje baobab olie of het DIY pakket met pure karité en baobab olie. 
Door jouw aankoop steun je nu niet enkel ons karitéproject in Burkina Faso, maar ook ons baobab project in Ghana.


Chéry Faso in de Marie Claire


 

Chéry Faso in de Marie Claire!

De november editie gaat over Afrika en hoe inspirerend dit continent kan zijn.

Zo was het ook voor mij toen ik het karitéproject opstartte met de vrouwen in Burkina ... en zo is het nog steeds nu we al zoveel verder staan.

Trots op ons werk en trots op de sterkte van zoveel vrouwen samen.

 

#womenpower #femmesfortes #fairsheabutter #inspiringafrica @ Gent, Belgium

 


Nieuwe displays voor onze karitéproducten


 

Check onze nieuwe displays ... om de producten van Chéry Faso en de karitémama's nog meer te laten stralen.

Ken jij plekjes (winkels, organisaties, ...) waar deze displays helemaal passen?

Laat het dan zeker weten zodat we allemaal blinkend de herfst en winter kunnen doorkomen.

 

#whippedsheabutter #shining #womenmovingforward #sustainableproduct

 


Chéry Faso @ Pop Up Shop On The Move Gent Korenmarkt


 

Vanaf deze maand heeft Chéry Faso een eigen plek in de hippe Pop Up Shop On The Move in De Post op de Korenmarkt 16 in Gent. 

Zo hoef je niet meer te wachten tot het volgende festival om jouw voorraad karité of zeep aan te vullen, én je vindt er ook originele

karité-cadeautjes.  Naast onze helende sheaboter kan je in de Pop Up ook talrijke andere unieke handgemaakte ontwerpen ontdekken

van creatieve ondernemers. Zin om eens langs te komen?  Op zoek naar een uniek geschenk? 

Chéry Faso heet je alvast van harte welkom.  


Chéry Faso karité in de Karmamarkt te Brugge


In Brugge is een nieuwe winkel geopend, en wat voor één ... de eerste zero waste shop vol (h)eerlijke producten, en natuurlijk ook de karité van Chéry Faso!  In de Karmamarkt neem je zelf jouw pot mee, vult die met helende sheaboter, en betaalt per gewicht.  Je kan de ruwe karité puur gebruiken als dagelijkse helende balsem, maar je kan er ook zelf mee aan de slag en jouw eigen karitécreaties maken.  

Op onze DIY en Pinterest pagina vind je alvast een heleboel recepten. 

Laat je gaan!



Chéry Faso op de Makersmarkt 'Café de Printemps' in Wetteren


Op zaterdag 11 mei kan je genieten van onze verse lading zepen en karité op de Makersmarkt 'Café de Printemps' in Wetteren.

Een originele markt in een supergezellig kader met creatieve ontwerpers én de Fair Skincare van Chéry Faso uiteraard.

Op 11 mei is het bovendien World Fair Trade Day, daarom gaat onze VOLLEDIGE opbrengst van deze markt INTEGRAAL naar de vrouwenorganisatie in Burkina Faso.

Normaal gaat er 60% van onze winst terug naar de vrouwen maar gezien de onstabiele situatie in Burkina op dit moment kunnen de vrouwen onze steun meer dan ooit gebruiken. reden te meer dus om even langs te komen en een origineel geschenkje voor Moederdag te ontdekken. Tot dan!


Karitézeep inpakken met onze TOPvrijwilligers


Zalige zeepnamiddag met deze enthousiaste vrijwilligers van Chéry Faso.  Zeep inpakken en zoveel meer: warme sfeer, leuke gesprekken, heerlijke geuren, stukje taart, creatief bezig zijn... kortom, een heel productieve Dag van De Arbeid!  Wil jij ook meehelpen op één van onze activiteiten?  Stuur ons een mailtje of contacteer ons via FB.  


Chéry Faso op de Gentse Lente


Onze eerste stand van het nieuwe jaar!!!  Fris als een hoentje duiken we de lente in met heerlijke kariteboter, geurende zepen en verkwikkende lentevibes van de Burkinese karitemama's.   Zaterdag 30 maart op de Kouter ... see u soon! Karite#puur#caring#lentekriebels#karitezeep#verzorging#fairtrade#kracht#vrouwen#empowering#women#CheryFaso#shining


DIY Anti-Frizz haarbalsem mèt Chéry Faso karité


Op Zolea.be, een blog vol natuurlijke verzorging, verscheen dit recept voor een haarbalsem op basis van Chery Faso karitéboter.  Zoë vermengde de pure, ongeraffineerde karité met andere oliën om een zachte anti-frizz balsem te verkrijgen.  Zie hier het recept: 

In een schone pot doe je 45 gram sheaboter. Prak de boter met een vork of stamper tot het een pasta wordt. Voeg hier 3 gram squalane, 1 gram phyto’liss en 1 gram vitamine E aan toe en prak het geheel goed door tot je een homogene massa bekomt. 

Je gebruikt de haarbalsem door met je vingers een nootje van het product te nemen en dat tussen je handen op te warmen. Verdeel de balsem over je haarlengtes (dat kan op nat of droog haar). Hou ook aandacht voor je kruin, aangezien je daar ook snel last kan hebben van frizz. Gebruik niet te veel product, want dan kan je haar er vet uitzien.

Deze balsem biedt een goede verzorging én anti-frizz, de perfecte combinatie voor droog en krullend haar!


Juune ... een blinkende karitébaby!


De eerste karitebaby is geboren ... Juune ... blinkend en wel. 

Van harte proficiat vanwege Chéry Faso en de karitemama's in Burkina.

De trotse mama van Juune smeerde elke dag kariteboter van Chery Faso op haar bolle buik waardoor ze nu geen striemen heeft.

Ze kocht ook een reuzepot pure kariteboter en maakte hiermee haar eigen mengelingen als alternatief voor de traditionele doopsuikers. Mengelingen met de klinkende namen als "doorslaper", "powernap", "babyvelletje", "billetjeszacht" en uiteraard "les mamans de boni".

Bij een babybezoek aan deze prachtbaby krijg je dus een (h)eerlijk potje pure verzorging op basis van onze kariteboter als geschenk: origineel, duurzaam en vooral heerlijk op je huid! Weldra volgen de receptjes!

Wil jij ook zelf met onze kariteboter aan de slag? Stuur een berichtje of check onze site.


❄❄❄PRODUCT IN DE KIJKER ... CHERY FASO KARITEBOTER MET JOJOBA OLIE EN EUCALYPTUS❄❄❄


 

Beschermt jouw huid tegen de winterkou, kloofjes en gebarsten lippen. Ook ideaal bij verkoudheden, wat karite onder de neus wrijven of dampen met een lepel karite in heet water! 

Geniet van de winter met de kortingscode CHERYWINTER ... 15% korting op het hele gamma tot de lente begint ❤👐


Chéry Faso -  Chéry Eco - Eco Faso


Chéry Faso kiest voor Eco!  Ecologische verpakking, herbruikbaar of volledig zonder verpakking.  We verkopen natuurlijke producten die in Burkina met een enorm respect voor de natuur worden gemaakt.  Tijdens het productieproces gaat niets verloren en wordt niet vervuild.  We willen die lijn ook hier doortrekken en enkel met duurzame, recycleerbare materialen werken.  De verpakking van onze karitéboter is recycleerbaar en kan hervuld worden.  De karitézepen kan je nu ook zonder verpakking bestellen.  Online bestellingen worden verpakt in reeds gebruikte kartonnen doosjes, die bij Chéry Faso een tweede leven krijgen.  Bestellingen in Gent worden zoveel mogelijk met de fiets geleverd.   We blijven zoeken naar de meest duurzame oplossingen, alle tips zijn welkom!



Chéry Faso op de Oxfam Cadeaudagen in Gent Mariakerke

Slaat de kerststress reeds toe, en ben je dringend op zoek naar originele cadeautjes? Kom dan dit wk langs op de Oxfam Geschenkenbeurs in Mariakerke (Gent). Uiteraard kunnen de karitéproducten en de creatieve geschenkideeën van Chéry Faso niet ontbreken op deze kleurrijke markt! Laat je gaan, met een potje karité kom je blinkend de kerstperiode door 😍🤲


Chéry Faso op de Pure Thing@Sea markt in Oostende

 

PureThing@Sea met pure kariteproducten uit het hart van Afrika. Een markt met lokale, bio en eco producten van jonge, bruisende ondernemers. We zijn er klaar voor!

Puresheabutter#sheaproducts#sheasoaps#ecological#handmade#africantradition#proudwomen#womenbusiness#cheryfaso#ruwekarite#stralendehuid#healthyskin#shine


Chéry Faso op het Pop-Up Shopping Event van De Vitrine in Brugge

 Op 24 & 25 november zijn de (h)eerlijke karitéproucten van Chéry Faso te vinden op dit hippe pop-up shopping event in Brugge.  Een streepje Afrikaanse warmte van de karitémama's om de winter door te komen en jouw huid warm te houden! Naast onze karitéproducten, zepen en ruwe karité vindt je ook originele geschenkpakketjes met Afrikaanse touch aan onze stand. 

Speciaal voor jullie en voor dit event creëren we een nieuwe unieke mengeling van natuurlijke ingrediënten uit Burkina Faso...

dé Chéry Unique. 

Het beste wat Burkina te bieden heeft op vlak van natuurlijke verzorging, waarbij jij zelf de geur bepaalt die je wil toevoegen aan jouw unieke mengeling.  Benieuwd?  Kom dan zeker langs op onze stand

 


 

Chéry Faso karité met Argand arganolie: perfecte combinatie

voor een stralende huid!

 

Vanaf nu vind je enkel nog de pure arganolie van Argand in de Chéry Faso karité met arganolie. 

Waarom? Omdat Argand arganolie garant staat voor de beste kwaliteit, 100% bio is èn een eerlijk, inclusief verhaal vertelt. 

Het Goud van de Vrouwen uit Burkina Faso en het Marokkaanse Goud … dé perfecte combinatie voor een stralende huid. NU te verkrijgen op www.cheryfaso.be, en www.argand.be. 

 

Geïnteresseerd in de pure arganolie van Argand? Met de kortingscode “Chery Faso” krijg je meteen 15% korting op jouw bestelling bij Argand.


 

De nieuwe pletmolen draait op volle toeren in Burkina Faso!

 

Dit is de nieuwe pletmolen waarvoor we samen gespaard hebben! 

Intussen draait hij op volle toeren, en tijdens ons verblijf werden de verse kariténoten geplet in de nieuwe molen. 

Dankzij de Chéry Run van Charlotte en jullie bijdrage kunnen de vrouwen nu sneller en beter karité maken, wat noodzakelijk is omdat onze bestellingen ook steeds groter worden.

Tami Tami!!! Dankuwel!!!


 

Karitéboom: Tree of Life

 Hier begint het verhaal van Chéry faso, onder de karitéboom in het dorp Boni in Burkina Faso. 

Vanaf juli tot eind september vallen de rijpe karitévruchten van de boom, waar ze gretig worden verzameld door de vrouwen.  De vruchten worden vervolgens ontdaan van hun groene vruchtvlees, zodat enkel de kariténoten overblijven.

Deze worden gedroogd in de zon en daarna verwerkt tot verse heerlijke karitéboter. 

 

Het natuurlijke, traditionele productieproces garandeert karitéboter van de beste kwaliteit ... bij Chéry Faso!

 


 

Productie karitéboter in Boni (Burkina Faso)

 De karitémama’s aan het werk in Burkina Faso (Boni). Deze sterke vrouwen maken op traditionele wijze karitéboter voor Chéry Faso.

Ze stampen de kariténoten, om die later te verwerken tot karitéboter en zeep. 

Na het manueel pletten gaan de noten in de pletmolen, en de bruine pasta die uit de pletmolen komt wordt aangelengd met warm water. 

Door het ritmisch vermengen van het warme water met de bruine pasta wordt die steeds witter doordat het vet uit de noten naar boven komt. 

Het natuurlijke vet wordt vervolgens afgeschept en handmatig gefilterd, opgewarmd tot olie en na afkoeling bekomt men pure, ongeraffineerde karitéboter.