Chéry Faso -  Chéry Eco - Eco Faso


Chéry Faso kiest voor Eco!  Ecologische verpakking, herbruikbaar of volledig zonder verpakking.  We verkopen natuurlijke producten die in Burkina met een enorm respect voor de natuur worden gemaakt.  Tijdens het productieproces gaat niets verloren en wordt niet vervuild.  We willen die lijn ook hier doortrekken en enkel met duurzame, recycleerbare materialen werken.  De verpakking van onze karitéboter is recycleerbaar en kan hervuld worden.  De karitézepen kan je nu ook zonder verpakking bestellen.  Online bestellingen worden verpakt in reeds gebruikte kartonnen doosjes, die bij Chéry Faso een tweede leven krijgen.  Bestellingen in Gent worden zoveel mogelijk met de fiets geleverd.   We blijven zoeken naar de meest duurzame oplossingen, alle tips zijn welkom!Chéry Faso op de Oxfam Cadeaudagen in Gent Mariakerke

Slaat de kerststress reeds toe, en ben je dringend op zoek naar originele cadeautjes? Kom dan dit wk langs op de Oxfam Geschenkenbeurs in Mariakerke (Gent). Uiteraard kunnen de karitéproducten en de creatieve geschenkideeën van Chéry Faso niet ontbreken op deze kleurrijke markt! Laat je gaan, met een potje karité kom je blinkend de kerstperiode door 😍🤲


Chéry Faso op de Pure Thing@Sea markt in Oostende

 

PureThing@Sea met pure kariteproducten uit het hart van Afrika. Een markt met lokale, bio en eco producten van jonge, bruisende ondernemers. We zijn er klaar voor!

Puresheabutter#sheaproducts#sheasoaps#ecological#handmade#africantradition#proudwomen#womenbusiness#cheryfaso#ruwekarite#stralendehuid#healthyskin#shine


Chéry Faso op het Pop-Up Shopping Event van De Vitrine in Brugge

 Op 24 & 25 november zijn de (h)eerlijke karitéproucten van Chéry Faso te vinden op dit hippe pop-up shopping event in Brugge.  Een streepje Afrikaanse warmte van de karitémama's om de winter door te komen en jouw huid warm te houden! Naast onze karitéproducten, zepen en ruwe karité vindt je ook originele geschenkpakketjes met Afrikaanse touch aan onze stand. 

Speciaal voor jullie en voor dit event creëren we een nieuwe unieke mengeling van natuurlijke ingrediënten uit Burkina Faso...

dé Chéry Unique. 

Het beste wat Burkina te bieden heeft op vlak van natuurlijke verzorging, waarbij jij zelf de geur bepaalt die je wil toevoegen aan jouw unieke mengeling.  Benieuwd?  Kom dan zeker langs op onze stand

 


 

Chéry Faso karité met Argand arganolie: perfecte combinatie

voor een stralende huid!

 

Vanaf nu vind je enkel nog de pure arganolie van Argand in de Chéry Faso karité met arganolie. 

Waarom? Omdat Argand arganolie garant staat voor de beste kwaliteit, 100% bio is èn een eerlijk, inclusief verhaal vertelt. 

Het Goud van de Vrouwen uit Burkina Faso en het Marokkaanse Goud … dé perfecte combinatie voor een stralende huid. NU te verkrijgen op www.cheryfaso.be, en www.argand.be. 

 

Geïnteresseerd in de pure arganolie van Argand? Met de kortingscode “Chery Faso” krijg je meteen 15% korting op jouw bestelling bij Argand.


 

De nieuwe pletmolen draait op volle toeren in Burkina Faso!

 

Dit is de nieuwe pletmolen waarvoor we samen gespaard hebben! 

Intussen draait hij op volle toeren, en tijdens ons verblijf werden de verse kariténoten geplet in de nieuwe molen. 

Dankzij de Chéry Run van Charlotte en jullie bijdrage kunnen de vrouwen nu sneller en beter karité maken, wat noodzakelijk is omdat onze bestellingen ook steeds groter worden.

Tami Tami!!! Dankuwel!!!


 

Karitéboom: Tree of Life

 Hier begint het verhaal van Chéry faso, onder de karitéboom in het dorp Boni in Burkina Faso. 

Vanaf juli tot eind september vallen de rijpe karitévruchten van de boom, waar ze gretig worden verzameld door de vrouwen.  De vruchten worden vervolgens ontdaan van hun groene vruchtvlees, zodat enkel de kariténoten overblijven.

Deze worden gedroogd in de zon en daarna verwerkt tot verse heerlijke karitéboter. 

 

Het natuurlijke, traditionele productieproces garandeert karitéboter van de beste kwaliteit ... bij Chéry Faso!

 


 

Productie karitéboter in Boni (Burkina Faso)

 De karitémama’s aan het werk in Burkina Faso (Boni). Deze sterke vrouwen maken op traditionele wijze karitéboter voor Chéry Faso.

Ze stampen de kariténoten, om die later te verwerken tot karitéboter en zeep. 

Na het manueel pletten gaan de noten in de pletmolen, en de bruine pasta die uit de pletmolen komt wordt aangelengd met warm water. 

Door het ritmisch vermengen van het warme water met de bruine pasta wordt die steeds witter doordat het vet uit de noten naar boven komt. 

Het natuurlijke vet wordt vervolgens afgeschept en handmatig gefilterd, opgewarmd tot olie en na afkoeling bekomt men pure, ongeraffineerde karitéboter.