Fair Baby Care


Chéry Puur Natuur - Karitéboter Puur - 50ml / 100ml / 200ml

Pure karitéboter heeft een verzachtende en voedende werking op de huid van baby's en kids.  De pure karité van Chéry Faso is ongeraffineerd, niet bewerkt en is daardoor uitermate geschikt voor:

 

-  Voorkomen en behandelen van huidirritatie bij baby's en kids

-  Verzachten van eczeem bij baby's en kids

-  Verzorgen van littekens bij baby's en kids

-  Droge huid bij baby's en kids

-  Babymassage

Tip: voeg een koffielepel zachte karité toe aan het bad van je baby, de boter smelt en trekt mooi in de babyhuid. 

 

Ingrediënten

100% bio ongeraffineerde karitéboter uit Burkina Faso. 

 

Textuur

De karite wordt opgeklopt tot een zachte luchtige balsem.  De Zachte, smeuïge crème (whipped sheabutter) smeert makkelijker open dan de vaste karité, en kan makkelijk vermengd worden met andere oliën.  Ook bruikbaar als gezichtsverzorging of haarbalsem door de zachte textuur. 

 

Verpakking

Aluminium potten van 50, 100ml en 200ml, volledig recycleerbaar, licht en goed afsluitbaar. 

 

Gebruik

Warm de karité op in je handpalm en wrijf daarna zachtjes uit op de babyhuid,  gezicht of haar zonder af te dekken.  Na vijf minuten trekt de boter mooi in en laat een zacht, beschermd gevoel na.   

 

Chéry Soft Mini - karité puur 50ml

11,99 €

  • 0,1 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagenBaobab Olie / l'huile de Baobab / Baobab oil

Baobab olie (Adansonia Digitata Seed Oil) is een echte wonderolie afkomstig van de imposante baobab boom, ook wel 'Tree of Life' of 'Arbre a Palabre' genoemd.  Het fruit van deze levensboom is één van de meest voedzame vruchten ter wereld, en uit de zaden van het fruit wordt prachtig goudgele baobab olie geperst.  

Afrikaanse vrouwen gebruiken deze olie reeds eeuwenlang om hun huid te laten stralen, en die van hun baby's. 

 

De olie bevat een hoge concentratie aan de vetzuren omega-3, omega-6 en omega-9, en bevat ook tal van andere vetzuren en vitamines die je in andere oliën niet terugvindt zoals palmitinezuur, arachidinezuur, oliezuur, stearinezuur, vitamine A, vitamine E, vitamine D en vitamine K.   De baobab olie van Chéry Faso is afkomstig uit Ghana, en wordt koud geperst. 

De unieke samenstelling van vitamines, vetzuren en antioxidanten zorgt ervoor dat je baobab olie zowel als dagelijkse babyverzorging voor huid, gezicht en haar kan gebruiken als bij specifieke huidaandoeningen bij baby's en kinderen zoals geïrriteerde huid, roodheid, littekens, psoriasis, eczeem en gevoelige babybilletjes.  

 

Om jouw baby optimaal te laten genieten van onze wonderolie geven we hier wat tips voor dagelijks gebruik:

 

Dagelijkse hydratatie voor de babyhuid

Enkele druppels aanbrengen of masseren op het gezicht en lichaam geven meteen een voedende glans.  De olie voelt niet vettig aan en dringt snel in de huid.  Kan makkelijk vermengd worden met andere oliën zoals arganolie, jojoba olie, ... en met de pure zachte karité van Chéry Faso. 

   

Werkt ontstekingsremmend bij psoriasis en eczeem

Na een bad een paar druppels op de natte huid aanbrengen, ofwel handen nat maken en dan olie aanbrengen. Beter resultaat op natte huid. 

 

Helende babymassage

Baobab olie heeft een ontspannend effect op de spieren en dringt snel in de huid zonder de poriën te verstoppen.  Enkele druppels toevoegen aan heet water, een zachte doek hierin even laten weken en daarna aanbrengen op het gezicht  zorgt voor een heerlijk ontspannende gezichtsmassage en reinigt de poriën van de huid.

 

Herstelt de natuurlijke glans van het haar, voedend bij droog (kroes)haar   

Dagelijks enkele druppels baobab olie open wrijven in de handpalm en aanbrengen op het haar zorgt voor een natuurlijke glans. De hoofdhuid masseren met baobab olie herstelt een droge hoofdhuid en vermindert roos.  Ook voor het voeden van droog of beschadigd (kroes)haar van baby's en kinderen is baobab olie aangewezen.  Tweemaal daags aanbrengen op nat of vochtig haar en laten intrekken.  Ook de combinatie van baobab olie en pure zachte karité doet wonderen bij droog en moeilijk te kammen haar. 

 

Babyverzorging

Baobab olie werkt herstellend bij rode gevoelige babybilletjes.  Enkele druppels aanbrengen na het verversen en/of toevoegen aan het babybad.  

 

Verpakking

Glazen amber flesjes van 50ml en 100ml.

 

Pure baobab olie

14,99 €

  • 0,15 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Chéry la plus belle - Karitéboter met Baobab olie

Deze unieke combi van het Goud van de vrouwen en de olie van de imposante baobab boom is de favoriet van onze trouwe klanten, en ook helende combi voor een stralende baby!

Karitéboter met baoab olie heeft een herstellende en kalmerende werking op de babyhuid en het haar.  Baobab olie wordt koud geperst uit de granen van de baobabvrucht, en behoudt daardoor alle positieve eigenschappen.  De baobab boom wordt ook wel 'levensboom' genoemd, vanwege de levensduur en de sterk verjongende eigenschappen van de baobab olie. 

De hoge concentratie aan linolzuur (omega-6), oliezuur (omega-9), palmitinezuur, stearinezuur, vitamine E en bêta-carotène die zich in baobab olie bevinden verhogen de elasticiteit van de huid en werken herstellend, voedend en genezend.  

De combinatie van deze helende baobab olie en de ultra voedende pure karitéboter zorgt voor een zachte babybalsem die uitermate verzorgend is bij:

 

-  Droge, geïrriteerde en gevoelige babyhuid / luierdermatitis

-  Dagelijkse babyverzorging

-  Littekens bij baby's en kinderen 

-  Krullend haar - zowel op droog haar aanbrengen voor extra voeding en glans, als op nat haar na het wassen als haarmasker

-  Droog haar - kroeshaar - werkt als natuurlijke conditioner

-  Beschadigd haar, gespleten punten.  

-  Babymassage 

 

Ingrediënten

Ongeraffineerde bio karitéboter (85%)  / biologische baobab olie koudgeperst (10%) 

 

Textuur

Onze shea heeft dankzij een unieke productiemethode een heerlijk zachte, luchtige en smeerbare textuur.  De zachte, smeuïge mengeling (whipped sheabutter) van pure shea en baobab olie smeert makkelijk open. 

 

Verpakking

Aluminium potten van 50ml, 100ml en 200ml, volledig recycleerbaar, licht in gebruik en goed afsluitbaar.  

 

Gebruik

De crème laten opwarmen in de handpalm en daarna regelmatig aanbrengen / masseren op de babyhuid of het haar zonder af te dekken. 

 

Karitéboter baobab olie

14,99 €

  • 0,11 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen