Fair Face Skincare


Op zoek naar een natuurlijke gelaatsverzorging die je huid jong, soepel en gezond houdt op basis van pure basisproducten?  

Hier vind je een selectie van onze toppers die jouw gezicht een natuurlijke glans geven en rechtstreeks afkomstig zijn van de levensbomen vol wijsheid in het hart van Afrika.

Uiteraard kan ook de pure en ruwe karité voor het gelaat gebruikt worden, maar de specifieke samenstelling van onderstaande producten

biedt nét dat tikkeltje extra voeding die ons gelaat nodig heeft. Chéry la plus belle - Karitéboter met Baobab olie

Deze unieke combi van het Goud van de vrouwen en de olie van de imposante baobab boom is de favoriet van onze trouwe klanten!  

Karitéboter met baoab olie heeft een herstellende en kalmerende werking op de huid en het haar.  Baobab olie wordt koud geperst uit de granen van de baobabvrucht, en behoudt daardoor alle positieve eigenschappen.  De baobab boom wordt ook wel 'levensboom' genoemd, vanwege de levensduur en de sterk verjongende eigenschappen van de baobab olie. 

De hoge concentratie aan linolzuur (omega-6), oliezuur (omega-9), palmitinezuur, stearinezuur, vitamine E en bêta-carotène die zich in baobab olie bevinden verhogen de elasticiteit van de huid en werken herstellend, voedend en genezend.  

De combinatie van deze helende baobab olie en de ultra voedende pure karitéboter zorgt voor een zachte balsem die uitermate verzorgend is bij:

 

-  Droge, geïrriteerde en gevoelige huid

-  Dagelijkse gezichtsverzorging

-  Littekens

-  Zonnebrand - natuurlijke aftersun

-  Striemen en rimpels

-  Krullend haar - zowel op droog haar aanbrengen voor extra voeding en glans, als op nat haar na het wassen als haarmasker

-  Droog haar - kroeshaar - werkt als natuurlijke conditioner

-  Beschadigd haar, gespleten punten.  

 

Ingrediënten

Ongeraffineerde bio karitéboter (85%)  / biologische baobab olie koudgeperst (10%) / etherische olie naar keuze (5%)

 

Textuur

Onze shea heeft dankzij een unieke productiemethode een heerlijk zachte, luchtige en smeerbare textuur.  De zachte, smeuïge mengeling (whipped sheabutter) van pure shea en bio arganolie smeert makkelijk open en is  ook bruikbaar als gezichtsverzorging of haarbalsem door de zachte textuur. 

 

Verpakking

Aluminium potten van 50ml, 100ml en 200ml, volledig recycleerbaar, licht in gebruik en goed afsluitbaar.  

 

Gebruik

De crème laten opwarmen in de handpalm en daarna regelmatig aanbrengen / masseren op de huid of het haar zonder af te dekken. 

 

Karitéboter baobab olie

12,99 €

  • 0,11 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Baobab Olie / l'huile de Baobab / Baobab oil

Baobab olie (Adansonia Digitata Seed Oil) is een echte wonderolie afkomstig van de imposante baobab boom, ook wel 'Tree of Life' of 'Arbre a Palabre' genoemd.  Het fruit van deze levensboom is één van de meest voedzame vruchten ter wereld, en uit de zaden van het fruit wordt prachtig goudgele baobab olie geperst.  

Afrikaanse vrouwen gebruiken deze olie reeds eeuwenlang om hun huid te laten stralen.

Chéry Faso zorgt ervoor dat ook jij nu kan genieten van de weldaden van deze olie.  

 

De olie bevat een hoge concentratie aan de vetzuren omega-3, omega-6 en omega-9, en bevat ook tal van andere vetzuren en vitamines die je in andere oliën niet terugvindt zoals palmitinezuur, arachidinezuur, oliezuur, stearinezuur, vitamine A, vitamine E, vitamine D en vitamine K.   De baobab olie van Chéry Faso is afkomstig uit Ghana, en wordt koud geperst. 

De unieke samenstelling van vitamines, vetzuren en antioxidanten zorgt ervoor dat je baobab olie zowel als dagelijkse verzorging voor huid, gezicht en haar kan gebruiken als bij specifieke huidaandoeningen zoals geïrriteerde huid, roodheid, littekens, striemen, psoriasis, eczeem en gevoelige babybilletjes.  

 

Om jou optimaal te laten genieten van onze wonderolie geven we hier wat tips voor dagelijks gebruik:

 

Dagelijkse hydratatie voor huid en haar

Enkele druppels aanbrengen of masseren op het gezicht, lippen, lichaam en haar geven meteen een voedende glans.  De olie voelt niet vettig aan en dringt snel in de huid.  Kan makkelijk vermengd worden met andere oliën zoals arganolie, jojoba olie, ... en met de pure zachte karité van Chéry Faso. 

 

Verjonging van de huidcellen

Baobab olie herstelt de huid na het zonnen, verzacht geïrriteerde huid en werkt ontstekingsremmend bij rode plekken en acne. Dagelijks tweemaal enkele druppels aanbrengen op de geïrriteerde huid en laten indringen.

 

Verhoogt de elasticiteit van de huid

Houdt de huid jong en soepel, voorkomt striemen en rimpels, en herstelt littekenweefsel.  Voor het slapengaan een paar druppels zachtjes masseren op het gezicht, ook onder de ogen (natuurlijk oogserum) zorgt ervoor dat je gezicht een gezonde glans behoudt.  Bij littekens tweemaal per dag zacht masseren op en rond het litteken en laten indringen.  Ook mengeling van baobab olie met pure karité is heilzaam voor herstel van littekens. 

 

Werkt ontstekingsremmend bij psoriasis, eczeem en rosacea.  

Na een bad of douche een paar druppels op de natte huid aanbrengen, ofwel handen nat maken en dan olie aanbrengen. Beter resultaat op natte huid. 

 

Helende massage

Baobab olie heeft een ontspannend effect op de spieren en dringt snel in de huid zonder de poriën te verstoppen.  De olie kan ook vermengd worden met etherische oliën zoals lavendelolie.  Enkele druppels toevoegen aan heet water, een zachte doek hierin even laten weken en daarna aanbrengen op het gezicht  zorgt voor een heerlijk ontspannende gezichtsmassage en reinigt de poriën van de huid

 

Herstelt de natuurlijke glans van het haar, voedend bij droog (kroes)haar   

Dagelijks enkele druppels baobab olie open wrijven in de handpalm en aanbrengen op het haar zorgt voor een natuurlijke glans. De hoofdhuid masseren met baobab olie herstelt een droge hoofdhuid en vermindert roos.  Ook voor het voeden van droog of beschadigd (kroes)haar is baobab olie aangewezen.  Tweemaal daags aanbrengen op nat of vochtig haar en laten intrekken.  Ook de combinatie van baobab olie en pure zachte karité doet wonderen bij droog en moeilijk te kammen haar. 

 

Babyverzorging

Baobab olie werkt herstellend bij rode gevoelige babybilletjes.  Enkele druppels aanbrengen na het verversen en/of toevoegen aan het babybad.  

 

Verpakking

Glazen amber flesjes van 50ml en 100ml, of PET plastic flesjes van 120ml druppeldop.  

 

Pure baobab olie

12,99 €

  • 0,15 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen