Fair Face Skincare


Op zoek naar een natuurlijke gelaatsverzorging die je huid jong, soepel en gezond houdt op basis van pure basisproducten?  

Hier vind je een selectie van onze toppers die jouw gezicht een natuurlijke glans geven en rechtstreeks afkomstig zijn van de levensbomen vol wijsheid in het hart van Afrika.

Uiteraard kan ook de pure en ruwe karité voor het gelaat gebruikt worden, maar de specifieke samenstelling van onderstaande producten

biedt nét dat tikkeltje extra voeding die ons gelaat nodig heeft. Chéry la plus belle - Karitéboter met Baobab olie

Karitéboter met baoab olie is dé ideale gelaatsverzorging voor de ietwat rijpere, gevoelige of iets drogere huid.  De unieke mengeling van pure sheaboter en koud geperste baobab olie heeft een herstellende en verjongende werking op het gelaat.  De extra toevoeging van etherische lavendelolie of rozenolie (indien gewenst) zorgt voor een extra kalmerende werking op het gelaat. 

Baobab olie wordt koud geperst uit de granen van de baobabvrucht, en behoudt daardoor alle positieve eigenschappen.  De baobab boom wordt ook wel 'levensboom' genoemd, vanwege de levensduur en de sterk verjongende eigenschappen van de baobab olie. 

De hoge concentratie aan linolzuur (omega-6), oliezuur (omega-9), palmitinezuur, stearinezuur, vitamine E en bêta-carotène die zich in baobab olie bevinden verhogen de elasticiteit van de huid en werken herstellend, voedend en genezend.  

De combinatie van helende baobab olie en ultra voedende pure karitéboter zorgt voor een zachte gezichtsbalsem die aangewezen is bij: 

  • Dagelijkse gelaatsverzorging - houdt de huid soepel. 
  • Droge, geïrriteerde en gevoelige huid.  
  • Littekens in het gelaat.
  • Rimpelvorming  in het gelaat - ondersteunt de elasticiteit van het gelaat en houdt rimpelvorming tegen. 

 

Ingrediënten:  Ongeraffineerde bio karitéboter (90%)  / biologische baobab olie koudgeperst (10%) / etherische olie lavendel of rozensynergie (3%)

Textuur: De karité met baobab is enkel in zachte vorm te verkrijgen.  De zachte karité is opgeklopt en smeuïg, makkelijker open te smeren en dringt daardoor sneller in de huid. 

 

Verpakking: Aluminium potten van 100ml, volledig recycleerbaar, licht in gebruik en goed afsluitbaar.  Plastic PET potten van 50ml en 200ml, volledig recycleerbaar, en voor meer dan de helft vervaardigd uit gerecycleerd PET materiaal.  

 

Gebruik: De crème laten opwarmen in de handpalm en daarna regelmatig aanbrengen / masseren op het gelaat en even laten intrekken. 

 

Karitéboter baobab olie

11,99 €

  • 0,11 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Baobab Olie / l'huile de Baobab / Baobab oil

Baobab olie (Adansonia Digitata Seed Oil) is een echte wonderolie voor het gelaat, afkomstig van de imposante baobab boom, ook wel 'Tree of Life' of 'Arbre a Palabre' genoemd.  Het fruit van deze levensboom is één van de meest voedzame vruchten ter wereld, en uit de zaden van het fruit wordt prachtig goudgele baobab olie geperst.  

Afrikaanse vrouwen gebruiken deze olie reeds eeuwenlang om hun gelaat te laten stralen.

Voordeel van deze olie is dat ze iets sneller intrekt dan de 'Chéry la plus belle', en het gelaat een natuurlijke glans geeft zonder een vet gevoel na te laten. 

 

De olie bevat een hoge concentratie aan de vetzuren omega-3, omega-6 en omega-9, en bevat ook tal van andere vetzuren en vitamines die je in andere oliën niet terugvindt zoals palmitinezuur, arachidinezuur, oliezuur, stearinezuur, vitamine A, vitamine E, vitamine D en vitamine K.   De baobab olie van Chéry Faso is afkomstig uit Ghana, en wordt koud geperst. 

De unieke samenstelling van vitamines, vetzuren en antioxidanten zorgt ervoor dat je baobab olie zowel als dagelijkse gelaatsverzorging als bij specifieke huidaandoeningen in het gelaat zoals geïrriteerde huid, roodheid, littekens, rimpels of wallen onder de ogen kan gebruiken. 

 

Om jou optimaal te laten genieten van onze wonderolie geven we hier wat tips voor dagelijks gebruik:

 

Dagelijkse hydratatie van het gelaat

Enkele druppels aanbrengen of masseren geven het gelaat meteen een voedende glans.  De olie voelt niet vettig aan en dringt snel in de huid.  Kan makkelijk vermengd worden met andere etherische oliën zoals lavendelolie. 

 

Verjonging van de huidcellen

Baobab olie herstelt de huid na het zonnen, verzacht geïrriteerde huid en werkt ontstekingsremmend bij rode plekken en acne. Dagelijks tweemaal enkele druppels aanbrengen op de geïrriteerde huid in het gelaat en laten indringen.

 

Verhoogt de elasticiteit van de huid

Houdt het gelaat jong en soepel, voorkomt rimpels, en herstelt littekenweefsel.  Voor het slapengaan een paar druppels zachtjes masseren op het gezicht, ook onder de ogen (natuurlijk oogserum) zorgt ervoor dat je gelaat een gezonde glans behoudt.  Bij littekens tweemaal per dag zacht masseren op en rond het litteken en laten indringen.  Ook mengeling van baobab olie met pure karité is heilzaam voor herstel van littekens. 

 

Werkt ontstekingsremmend bij psoriasis, eczeem en rosacea.  

Na een bad of douche een paar druppels op de natte huid aanbrengen, ofwel handen nat maken en dan olie aanbrengen. Beter resultaat op natte huid.  

 

Pure baobab olie

11,99 €

  • 0,15 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen