Chéry Faso Karitézeep


 

De karitézepen van Chéry Faso worden volledig ambachtelijk gemaakt, en bevatten enkel natuurlijke en fair trade ingrediënten.  De grote hoeveelheid pure sheaboter en lokaal koud geperste oliën in de zepen zorgen ervoor dat jouw huid extra gevoed wordt en niet uitdroogt. 

 

In tegenstelling tot douchegels die vaak de natuurlijke beschermlaag van je huid aantasten, beschermt karitézeep jouw huid tegen irritatie, uitdroging, kloofjes en wondjes.  Ook bij specifieke huidinfecties zoals psoriasis en eczeem is karitézeep aangewezen, vanwege de voedende en helende werking. 

 

De combinatie van pure karité en natuurlijke ingrediënten zoals moringa, neem, sesamolie, honing, kobi, citroen, klei en henna in één stuk zeep is uniek en zorgt voor een stralend gezonde huid!

 Vanaf 50€ gratis verzending in België / Vanaf 65 € gratis verzending naar Nederland.

Woon je in of rond Gent?   Bespaar verzendingskosten en kom de producten afhalen in de Grensstraat 39, 9000 Gent.

Vink 'afhalen' aan bij jouw bestelling, en stuur een mail naar trui@cheryfaso.com om een geschikt afhaalmoment vast te leggen.  Betaling kan ter plaatse, cash of via de bankapp / Payconiq.  


African Black Soap

Vanaf nu vind je ook de enige echte, authentieke African Black Soap bij Chéry Faso! 

Gewikkeld in een lapje Afrikaanse spons om de huid te laten blinken en diep te reinigen.  

Deze natuurlijke zwarte zeep wordt handgemaakt op traditionele wijze door de vrouwen van de Widows and Orphans Movement in Noord Ghana, zonder machines of chemische bewerkingen. 

African Black Soap bevat geen chemische toevoegingen noch conserveringsmiddelen, heeft een vrij aardse geur en wat vrij uitzonderlijks is voor zeep: zwarte zeep bevat ook geen loog.  

Deze blinkende bolletjes voedende zeep kennen een lange historie in West Afrika, en de productie ervan wordt van generatie op generatie doorgegeven.  

Naargelang de etnie, de familie of de streek kan de samenstelling en productiemethode verschillen. 

 

Voor de zwarte zeep van Chéry Faso gebruiken de vrouwen in Noord Ghana pure ongeraffineerde sheaboter, baoab olie, as van de cacao en baobab peulen (cocoa en baobab potash - potassium).   De zeep is geschikt voor alle huidtypes, en kan zowel voor lichaam, gezicht als haar gebruikt worden. 

 

De natuurlijke samenstelling van onze zwarte zeep zorgt voor: 

-  een zeer gladde en diep gereinigde huid

-  verzachtend bij striemen en littekens

-  ondersteunt herstel bij acbe, eczeem en mee-eters

-  natuurlijke reiniging en voeding van hoofdhuid en haar

 

Ingrediënten

Butyrospermum Parkii Shea Butter, Adansonia Digitata Baobab Seed Oil, Cacao Pod Ash, Baobab pod ash. 

 

Gebruik

Neem een bolletje zwarte zeep in de hand, meng het even met lauwwarm water zodat de zeep zacht gaat schuimen. Daarna gezicht, lichaam en eventueel haar helemaal inzepen, even laten intrekken en afspoelen.  Om de huid diep te reinigen en te scrubben kan je het bolletje zeep in de spons wikkelen of wat open wrijven op het sponsje en hiermee scrubben.  Na het wassen lichaam en gezicht licht masseren met sheaboter of baoab olie zorgt voor de perfecte afwerking. 

 

7,99 €

 • 0,15 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Karitézeep met Moringa olie - l'éclat du jour

Dit stevig stuk moringazeep is dè topper in ons zeepgamma!  Favoriet van onze trouwe klanken, vandaar ook 'l'éclat du jour' of 'glans van de dag' genoemd. 

De hoge concentratie onbewerkte sheaboter in dit ruwe blok zeep zorgt ervoor dat je huid op een natuurlijke wijze gevoed wordt.  

Koud geperste moringa olie en het moringa poeder werken ontstekingsremmend en helpen om een geïrriteerde huid te kalmeren en te verzachten.   

Voeg daarbij de hoge concentratie aan vitamine A en E, de anti oxiderende en anti verouderingseigenschappen van moringa olie en baobab olie ...

en je hebt in één blok het dagelijkse recept voor een gevoede, glanzende en elastische huid.  

 

Geniet van deze blok pure voeding uit het hart van Burkina Faso op je huid.

Start je dag met een stralend glanzende huid en een glimlach die elke dag wat breder wordt!  

 

Ingrediënten

Butyrospermum Parkii shea butter, Moringa Olifeira seed oil, Moringa Olifeira powder, Ricinus communis (castor) seed oil, Adansonia Digitati (baobab) seed oil, Sodium hydroxide (lye), Cocos Nucifeira (coconut) oil.  

 

Gebruik

Zeep je dagelijks in van kop tot kleinste teen, spoel goed af en smeer je daarna in met 'Chéry la plus belle' of met pure baobab olie.  De dag kan niet meer stuk.  

 

Karitézeep Moringa

7,25 €

 • 0,25 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Karitézeep met honing - la douceur du jour

Met de honing zeep van Chéry Faso neem je een zachte en heerlijk geurende start van de dag ... en douceur!

Honing bevat sterke antimicrobiële, antischimmel en verzachtende eigenschappen en is daardoor een uitgelezen product voor de dagelijkse verzorging van de huid.  Honing versterkt ook de huidcellen en is erg efficiënt voor andere huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, ringwormen en gordelroos.   

Karitéboter heeft een sterke ontstekingsremmende, verzachtende en voedende werking op de huid. 

De combinatie van honing en karitéboter in één stuk zeep zorgt  voor een zachte, zuivere en beter beschermde huid.  De zeep schuimt zacht, heeft een zoete honinggeur en is zowel geschikt voor de droge als eerder vette huid.   

 

Ingrediënten

Butyrospermum Parkii shea butter, Balanites Aegytiaca Kernel (desert date) oil, Cocos Nucifeira (coconut) oil,  Mel (Honey), Sodium hydroxide (lye).  

 

Gebruik

Geschikt voor dagelijks gebruik, zowel voor gezicht als lichaam. 

 

Karitézeep Honing

6,99 €

 • 0,15 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Karitézeep met Neem olie - câlin du jour

Heb je een gevoelige, snel geïrriteerde of zeer droge huid? 

Dan is Chéry Faso karitézeep met neem olie jouw ideale 'compagnon de route' voor een dagelijkse zachte reiniging en bescherming van gezicht, handen, voeten en het hele lichaam. 

Vandaar dat we dit stuk zachte zeep 'câlin du jour' of 'knuffel van de dag' noemen, want deze zeep omarmt je met natuurlijke verzorging. 

De antibacteriële, ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen van Neem olie zorgen ervoor dat de beschermlaag van de gevoelige huid gevoed wordt en dat herstel ondersteund wordt. 

Neemzeep wordt daarom vaak gebruikt bij huidaandoeningen zoals eczeem, acné, psoriasis, nagelschimmel en andere schimmelaandoeningen.  Maar ook bij rode plekken of een fragiele huid werkt deze zeep verzachtend en herstellend.  Ook als dagelijkse handzeep voor personen die vaak met bepaalde (bijtende) producten in aanraking komen is de neem zeep een topper. 

De herstellende en antiseptische werking van Neem-olie, gecombineerd met de voedende en helende werking van karitéboter en woestijn dadelolie, zorgt voor een beter beschermde huid, en is vooral geschikt voor personen met een gevoelige, fragiele of geïrriteerde huid.  

 

Ingrediënten

Butyrospermum Parkii shea butter, Azadirachta indica Seed (Neem) Oil, Azadirachta indica Seed (Neem) Cake, Balanites Aegytiaca Kernel (desert date) oil, Cocos Nucifeira (coconut) oil, Sodium hydroxide (lye). 

 

Gebruik

Geschikt voor dagelijks gebruik voor zowel gezicht als lichaam. 

 

Karitézeep Neem olie

6,99 €

 • 0,15 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Combi pakket 'Soap Special'

Geniet nòg meer van onze voedende karitézepen met dit voordelige combipakket 'Soap Special'.  

Drie stukken zeep in één pakket, met of zonder verpakking.  

Met dit pakket ga je voor een stralende, gevoede en diep gereinigde huid.  

Enjoy your personal Soap Special!

 

19,99 €

 • 0,35 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Karitézeep met Henna - la richesse du jour

Chéry Faso karitézeep met henna is onze rijkste zeep, want bevat maar liefst acht natuurlijke, voedende, zuiverende en herstellende ingrediënten. 

Vandaar dat we deze zachte scrubzeep ook wel 'la richesse du jour' of ' de rijkdom van de dag' noemen. 

 

Dit zacht schuimend stuk zeep bevat naast beschermende henna ook pure karité, herstellende neem olie, verzachtende honing, zuiverende klei en citroen, helende woestijn dadelolie, en stukjes van de neem vrucht (neem cake) die zorgen voor een zacht scrub effect. 

Een dagelijkse wasbeurt met deze 'all-in-one' zeepbom zorgt ervoor dat je gaat zingen onder de douche, en met een stralend glanzende en zuivere huid de dag induikt!

 

Ingrediënten

Butyrospermum Parkii shea butter, Henna, Azadirachta indica Seed (Neem) Oil, Azadirachta indica Seed (Neem) Cake, Balanites Aegytiaca Kernel (desert date) oil, Cocos Nucifeira (coconut) oil, Montmorilloniet Clay, Mel (honey), Citrus, Sodium hydroxide (lye). 

 

Gebruik

Geschikt voor dagelijks gebruik, zowel voor gezicht, haar als lichaam.

 

Karitézeep Henna

6,99 €

 • 0,15 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Karitézeep met Carapa / Kobi olie - l'entente du jour

Met dit zachte blokje witte kobi zeep sluit je de beste deal van de dag ... l'entente du jour!

De combinatie van kobi (Carapa) olie en sheaboter in één magisch blokje verzacht de huid, maakt deze soepeler en ondersteunt ook herstel bij roodheid, acné, oneffenheden en andere huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. 

Ook bij droog haar en een droge hoofdhuid is Carapa zeep de beste keuze. 

De karitézeep met Carapa-olie (ook wel Krappa, Kobi of Touloucouna genoemd), is vrij uniek en zeldzaam hier en enkel verkrijgbaar bij Chéry Faso. 

De oliehoudende zaden van de Carapa boom worden koud geperst en de olie staat vooral bekend om zijn medicinale eigenschappen, zowel bij huidverzorging, bescherming tegen insectenbeten en massageolie voor pijnlijke spieren.  

Kobi olie versnelt het helen van de beschadigde huid door de aanwezigheid van myristine zuur, één van de bouwstenen die de beschermende buitenlaag van de huid vormen.  

 

Ingrediënten

Butyrospermum Parkii shea butter, Carapa Procera (Kobi oil), Balanites Aegytiaca Kernel (desert date) oil, Cocos Nucifeira (coconut) oil,  Sodium hydroxide (lye).  

 

Gebruik

Geschikt voor dagelijks gebruik, zowel voor gezicht, lichaam als haar.

 

Karitézeep Kobi olie

6,75 €

 • 0,15 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Karitézeep met Citroen - fraîcheur du jour

Chéry Faso karitézeep met citroen wordt volledig ambachtelijk gemaakt, en bevat enkel natuurlijke ingrediënten.  Het dagelijks gebruik van de karitézeep met citroen zorgt voor een soepele, gezonde en gehydrateerde huid.  De verfrissende en antiseptische werking van citroen, gecombineerd met de voedende werking van karitéboter, zorgt voor een frisse, zachte huid.  De zeep met karité en citroen reinigt, zuivert en beschermt de huid tegen uitdroging.

 

Ingrediënten

Butyrospermum Parkii shea butter, Citrus Limon Peel Oil. Balanites Aegytiaca Kernel (desert date) oil, Cocos Nucifeira (coconut) oil,  Sodium hydroxide (lye).  

 

Gebruik

Geschikt voor dagelijks gebruik, zowel voor gezicht als lichaam.

 

Karitézeep Citroen

6,75 €

 • 0,15 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen


Karitézeep Patchouli & Mandarijn

Deze zeep van Adama, een Gentse zeepziederij met een warm hart voor bio en fair trade ingrediënten,  heeft een warme volle geur dankzij patchouli.  

De essentiële olie van mandarijn geeft de extra zoete toets aan deze heerlijke zeep.

Karitéboter en de wonderolie werken verzorgend en voedend voor de huid.

 

Ingrediënten

Olijfolie, water, karitéboter, wonderolie, etherische oliën van patchouli, mandarijn & citroengras, annatto poeder

 

Over de ingrediënten:

Adama werkt enkel met de originele Chéry Faso karitéboter, waardoor deze zeep extra voedend en verzorgend werkt. 

Het annattozaad die deze warme kleur geeft wordt vermalen tot poeder bij verfmolen De Kat nabij Amsterdam, een molen die datteert sinds 1781.

Karitézeep Patchouli & Mandarijn

7,99 €

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Karitézeep Jeneverbes

De jeneverbeszeep heeft een frisse, kruidige en houtachtige geur die opwekkend en opmonterend werkt. 

In de huidverzorging is jeneverbes gekend om zijn antibacteriële kwaliteiten en wordt dus gebruikt als stimulerende olie bij acne en andere huidontstekingen. 

De zeep bevat ook verzorgende boter en oliën zoals amandelolie en kariteboter. 

 

Ingrediënten:  Olijfolie, water, kokosolie, kariteboter, amandelolie, wonderolie, etherische oliën van jeneverbes, bittere sinaas, cederhout, actieve kool.

Karitézeep Jeneverbes

7,99 €

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Shampoobar ' Mint & Eucalyptus'

Nieuw bij Chéry Faso!  

Ultra voedende, heerlijk geurende shampoobars die je haar verzorgen en een natuurlijke glans geven.

Afkomstig van Adama, een Gentse zeepziederij die reeds van bij de aanvang onze sheaboter verwerkt in hun zepen, en enkel met natuurlijke fair trade ingrediënten werkt. 

Alle shampoobars bij Adama worden kleinschalig en met de hand gemaakt.

 Er wordt gewerkt volgens het koude proces waardoor de oliën en hydrolaten hun kwaliteit blijven behouden. 

 Elke shampoo heeft ongeveer 4 tot 6 weken nodig om te "rijpen" voordat ze klaar zijn voor verkoop.

 

Maak je haar nat, neem het blokje in je hand en wrijf enkele keren over je haar totdat dit licht schuimt.  

Daarna goed inmasseren en uitspoelen. 

De shampoo is ook te gebruiken als lichaamszeep, ideaal dus als je gaat reizen en maar één blokje wil meenemen.

 

Shampoobars worden vaak gecombineerd met een spoeling van appelazijn.

Na het wassen met de blok shampoo spoel je jouw haar met appelazijn en spoel uw haar nadien uit met water. 

Een mengeling van de helft water en de andere helft azijn is ideaal!

 

Om de duurzaamheid van jouw shampoo te verhogen raad ik jou aan om deze telkens na gebruik op een geschikt schaaltje te laten drogen.

Shampoobar ' Mint & Eucalyptus'

7,99 €

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Karitézeep antiseptisch

Chéry Faso karitézeep met antiseptische werking wordt volledig ambachtelijk gemaakt, en bevat enkel natuurlijke ingrediënten.  Deze zeep heeft een antiseptische werking, bestrijdt blaren, puistjes, steenpuisten en vermindert jeuk.  

De antiseptische karitézeep op basis van lokale plantenextracten en oliën behandelt puistjes in 48 uur en bestrijdt zowel allergische reacties als meerdere huidziekten.

 

Ingrediënten:  Ongeraffineerde karitéboter, plantaardige oliën en plantenextracten. 

 

Gebruik: Geschikt voor dagelijks gebruik, enkel op de geïrriteerde huid.

 

Karitézeep antiseptisch

6,99 €

 • 0,15 kg
 • Uitverkocht

Plant een karitéboom

Kom je nog enkele euro’s tekort voor een mooi rond bedrag? Maak hier een afgerond bedrag van jouw aankoop door enkele euro’s toe te voegen. Jouw extraatje wordt gebruikt voor het planten van nieuwe karitébomen in Burkina Faso. De karitéboom is bij wet beschermd in Burkina, maar de laatste 30 jaar is de bescherming en het planten van deze boom enorm verwaarloosd. Het hout wordt steeds vaker gebruikt voor brandhout, en er dreigt op termijn een schaarste van de boomsoort te ontstaan. Zeker als je weet dat het gemiddeld 15 jaar duurt voor de boom een eerste keer vruchten afgeeft, is de bescherming van de karitéboom uiterst belangrijk.

 

Plant een karitéboom

5,00 €

 • Beschikbaar

Chéry Support voor vrouwen op de vlucht in Burkina Faso.

De situatie in grote delen van Burkina Faso is bijzonder schrijnend.  De voorbije maanden zijn er wekelijks, soms dagelijks, gewapende aanvallen op onschuldige burgers door jihadistische groeperingen, wat enorme vluchtelingenstromen teweeg brengt. Vrouwen en kinderen stranden in vluchtelingenkampen waar zelfs nauwelijks voldoende drinkbaar water is.  Daarom steunen wij met onze vzw de organisatie Vrienden van Bangrin, een lokale organisatie die actief is in de getroffen regio om vluchtelingen op te vangen en de gevluchte kinderen les te laten volgen in hun scholenproject.  

Wil jij ook steunen om tegemoet te komen aan de enorme noden en er zo voor zorgen dat onschuldige kinderen niet het slachtoffer worden van dit vergeten conflict?  Dat kan door hier bij jouw bestelling karitéprodcuten een extra Chéry Support toe te voegen.  We hopen op deze manier toch het leed ter plaatse ietwat te verzachten.  Alvast bedankt!

 

Chéry Support

10,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen