Pure oliën


Vanaf 50€ gratis verzending in België / Vanaf 65 € gratis verzending naar Nederland.

Woon je in of rond Gent?   Bespaar verzendingskosten en kom de producten afhalen in de Grensstraat 39, 9000 Gent.

Vink 'afhalen' aan bij jouw bestelling, en stuur een mail naar trui@cheryfaso.com om een geschikt afhaalmoment vast te leggen.  Betaling kan ter plaatse, cash of via de bankapp / Payconiq.  


Woestijn dadelolie / Balanites olie / l'huile de balanites / desert date oil

Woestijn dadelolie of Balanites olie is dé nieuwe topper van Chéry Faso.  Deze unieke parel van de woestijn werd voor het eerst ontdekt in de graftombes van Egyptische farao's, en wordt nu nog steeds geprezen als een wonderolie voor huid en haar.  

Desert Date Oil wordt koud geperst uit de dadelpitten van de in het wild groeiende Balanites Aegyptiaca bomen, ook wel Balaniet bomen genoemd.  

Zoals de naam reeds aangeeft, groeit de Balanites Aegyptiaca vooral in woestijnachtige gebieden in Afrika.  Onze olie wordt geproduceerd door de coöperatieve Impulsion in Barsalogho, Burkina Faso.  

De goudgele, heldere dadelolie behoort, wat betreft het gehalte aan onverzadigde vetzuren, tot de half drogende oliën.  

Dit betekent dat de olie vrij snel in de huid trekt, zich goed laat verdelen over de huid en geen vettig of kleverig gevoel nalaat, enkel een natuurlijke glans.  Deze olie is dus ook geschikt voor de iets vettigere huid en werkt ook prima als verzorgende haarolie.  

Woestijn dadelolie kan qua werking best vergeleken worden met arganolie, maar trekt sneller en beter in de huid en bevat maar liefst 72% onverzadigde vetzuren. 

Vanwege de rijkdom aan linolzuur, oliezuur, vitamine A, E, C, kalium, calcium, koper en zink werkt woestijn dadelolie verzachtend, voedend, antimicrobieel en ontstekingsremmend. 

 

Om jou optimaal te laten genieten van onze wonderolie geven we hier wat tips voor dagelijks gebruik:

 

Dagelijkse verzorging en voeding van de huid - geschikt voor alle huidtypes 

Dagelijks enkele druppels aanbrengen op het gezicht of lichaam en zacht in masseren.  Dankzij de voedende, helende en herstellende eigenschappen verhoogt deze olie de elasticiteit en verjonging van de huid, en vermindert rimpelvorming. 

 

Ondersteunt herstel van droge en gevoelige huid

De antiseptische en antioxiderende eigenschappen van Desert Date Oil werken verzachtend voor de rode, geïrriteerde of beschadigde huid.  Dagelijks zacht inmasseren op de droge, gevoelige of geïrriteerde huid en even laten intrekken.  Ook na het scheren zorgen een paar druppels van deze wonderolie voor en zachte glans. 

 

Voedt en beschermt droog, broos haar - voedende haar en baardolie

Het hoge gehalte aan linolzuur in de balanites olie zorgt ervoor dat deze olie ook perfect als voedende haar en baardolie kan gebruikt worden.   Herstelt droog, broos (kroes)haar, en doffe of gespleten haarpunten.  Een paar druppels dagelijks op het haar of de baard aanbrengen of masseren op de hoofdhuid zijn voldoende om de natuurlijke glans te herstellen.  

 

Ontspannende massage olie voor pijnlijke spieren en gewrichten

De antireumatische en ontstekingsremmende eigenschappen maken van woestijn dadelolie een uitstekende massage olie die snel wordt opgenomen door de huid en spierpijn verlicht. 

 

Basisolie voor zepen en mengelingen met andere pure grondstoffen zoals sheaboter of (etherische) oliën

Vanwege de hoge verzepingsindex leent woestijn dadelolie zich prima als basis voor het maken van zeep.  Ze kan ook vermengd worden met andere pure oliën zoals onze baobab olie of etherische oliën.  Ook de zachte karité met woestijn dadelolie is een topper voor huid en haar. 

 

Verpakking

Glazen amber flessen met zwarte druppelpipet. 

 

Bewaring

Droog en op kamertemperatuur bewaren - 12 maanden houdbaar na eerste gebruik. 

 

Woestijn dadelolie / Balanites Olie koud geperst

14,99 €

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Baobab Olie / l'huile de Baobab / Baobab oil

Baobab olie (Adansonia Digitata Seed Oil) is een echte wonderolie afkomstig van de imposante baobab boom, ook wel 'Tree of Life' of 'Arbre a Palabre' genoemd.  Het fruit van deze levensboom is één van de meest voedzame vruchten ter wereld, en uit de zaden van het fruit wordt prachtig goudgele baobab olie geperst.  

Afrikaanse vrouwen gebruiken deze olie reeds eeuwenlang om hun huid te laten stralen.

Chéry Faso zorgt ervoor dat ook jij nu kan genieten van de weldaden van deze olie.  

 

De olie bevat een hoge concentratie aan de vetzuren omega-3, omega-6 en omega-9, en bevat ook tal van andere vetzuren en vitamines die je in andere oliën niet terugvindt zoals palmitinezuur, arachidinezuur, oliezuur, stearinezuur, vitamine A, vitamine E, vitamine D en vitamine K.   De baobab olie van Chéry Faso is afkomstig uit Ghana, en wordt koud geperst. 

De unieke samenstelling van vitamines, vetzuren en antioxidanten zorgt ervoor dat je baobab olie zowel als dagelijkse verzorging voor huid, gezicht en haar kan gebruiken als bij specifieke huidaandoeningen zoals geïrriteerde huid, roodheid, littekens, striemen, psoriasis, eczeem en gevoelige babybilletjes.  

 

Om jou optimaal te laten genieten van onze wonderolie geven we hier wat tips voor dagelijks gebruik:

 

Dagelijkse hydratatie voor huid en haar

Enkele druppels aanbrengen of masseren op het gezicht, lippen, lichaam en haar geven meteen een voedende glans.  De olie voelt niet vettig aan en dringt snel in de huid.  Kan makkelijk vermengd worden met andere oliën zoals arganolie, jojoba olie, ... en met de pure zachte karité van Chéry Faso. 

 

Verjonging van de huidcellen

Baobab olie herstelt de huid na het zonnen, verzacht geïrriteerde huid en werkt ontstekingsremmend bij rode plekken en acne. Dagelijks tweemaal enkele druppels aanbrengen op de geïrriteerde huid en laten indringen.

 

Verhoogt de elasticiteit van de huid

Houdt de huid jong en soepel, voorkomt striemen en rimpels, en herstelt littekenweefsel.  Voor het slapengaan een paar druppels zachtjes masseren op het gezicht, ook onder de ogen (natuurlijk oogserum) zorgt ervoor dat je gezicht een gezonde glans behoudt.  Bij littekens tweemaal per dag zacht masseren op en rond het litteken en laten indringen.  Ook mengeling van baobab olie met pure karité is heilzaam voor herstel van littekens. 

 

Werkt ontstekingsremmend bij psoriasis, eczeem en rosacea.  

Na een bad of douche een paar druppels op de natte huid aanbrengen, ofwel handen nat maken en dan olie aanbrengen. Beter resultaat op natte huid. 

 

Helende massage

Baobab olie heeft een ontspannend effect op de spieren en dringt snel in de huid zonder de poriën te verstoppen.  De olie kan ook vermengd worden met etherische oliën zoals lavendelolie.  Enkele druppels toevoegen aan heet water, een zachte doek hierin even laten weken en daarna aanbrengen op het gezicht  zorgt voor een heerlijk ontspannende gezichtsmassage en reinigt de poriën van de huid

 

Herstelt de natuurlijke glans van het haar, voedend bij droog (kroes)haar   

Dagelijks enkele druppels baobab olie open wrijven in de handpalm en aanbrengen op het haar zorgt voor een natuurlijke glans. De hoofdhuid masseren met baobab olie herstelt een droge hoofdhuid en vermindert roos.  Ook voor het voeden van droog of beschadigd (kroes)haar is baobab olie aangewezen.  Tweemaal daags aanbrengen op nat of vochtig haar en laten intrekken.  Ook de combinatie van baobab olie en pure zachte karité doet wonderen bij droog en moeilijk te kammen haar. 

 

Babyverzorging

Baobab olie werkt herstellend bij rode gevoelige babybilletjes.  Enkele druppels aanbrengen na het verversen en/of toevoegen aan het babybad.  

 

Verpakking

Glazen amber flesjes van 50ml en 100ml.   

 

Pure baobab olie

14,99 €

 • 0,15 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Pure neem olie - koud geperst / pure neem oil - cold pressed

Onze nieuwe olie is gearriveerd, en wat voor één: pure onbewerkte neem olie van de mooie neem boom. 

Deze boom wordt in Afrika alom geprezen omwille van de genezende werking van de vruchten en de olie die uit deze vruchten geperst wordt, en dankt daaraan de bijnaam 'Village Pharmacie'. 

Ook de verkwikkende schaduw en het zachte ruisen in de wind van de langwerpige neem bladeren maakt van deze boom een vaste waarde in elk dorp. 

De neem olie van Chéry Faso wordt koud geperst uit de kleine groene vruchten van de neem boom in Noord-Ghana, Azadirachta indica, vandaar dat de olie ook wel Azadirachta indica Olie genoemd wordt. 

 

Pure neem olie heeft een smeltpunt van ongeveer 22 °C, en kan daardoor soms wat vast en stroperig zijn of gestold bij te koude temperaturen.  Even opwarmen (max 30 °C), of dichtbij een warmtebron plaatsen zorgt ervoor dat de olie snel weer vloeibaar wordt.  

Neem olie heeft een sterke geur, die neigt naar een mengeling van noten en knoflook en die niet zo makkelijk te verdoezelen is. 

Een paar druppels etherische olie toevoegen kan de geur wel wat verzachten.  Ontgeurde neem olie heeft een minder sterke werking en bij Chéry Faso kiezen we bewust voor onbewerkte producten met een sterke verzorgende werking, daarom laten de neem olie dan ook niet ontgeuren. 

Omwille van de krachtige werking van de Azadirachta indica Olie kan die zowel voor verzorging van de (hoofd)huid, het haar, de nagels en tanden gebruikt worden, maar ook als natuurlijke bescherming voor planten en dieren, tegen schimmels, bladluizen, slakken, teken en vlooien

 

Een veelzijdige wonderolie dus, waarvan we hier graag even de voornaamste toepassingen geven:

 

Zuiverend, antibacterieel en beschermend voor de huid

Door de sterke antibacteriële werking helpt neem olie om rode, geïrriteerde of schilferende huid te kalmeren en acne te verminderen.  Ook bij wondgenezing is neem olie zeer effectief, het helpt om snij en schaafwonden sneller te herstellen. 

 

Herstellend voor de hoofdhuid en het haar

Neem olie wordt gebruikt als natuurlijk middel tegen haaruitval, roos en schilferende jeukende hoofdhuid.  Het versterkt de haarwortels en zou haargroei bevorderen.  

 

Voedend voor de nagels

Breng regelmatig een paar druppels neem olie aan op de nagels en nagelriemen en laat intrekken.  Houdt de nagels gezond en glanzend en gaat schimmelvorming op en rond de nagels tegen. 

 

Natuurlijke mond en tandverzorging

Bestrijdt bacteriën in de mond en maakt het tandvlees weer gezond.  Wordt ook vaak gebruikt voor oil pulling: een Ayurvedisch gebruik waarbij je de mond zo’n 20 minuten spoelt met olie en daarna uitspuwt. is neem heel effectief.   

 

Natuurlijke bestrijding van insecten, teken en vlooien bij mens, dier en plant

De neem boom neemt in veel Afrikaanse dorpen een centrale plaats in, en dat is niet enkel omwille van de schaduwrijke bladeren maar ook omdat muggen niet houden van de neem boom en de olie.  De olie heeft een sterk afwerend effect op muggen en andere insecten en je kan met de olie en pure shea boter makkelijk een natuurlijke anti mugcrème maken. 

Het klinkt misschien vreemd maar ook voor dieren en planten doet neem olie wonderen.  Bij dieren wordt neem vaak gebruikt om teken, vlooien en ander ongedierte op afstand te houden, en op planten als natuurlijke bestrijding tegen slakken, bloedluizen, wantsen en schimmels.  

 

Verpakking

Glazen amber flesjes met zwart druppelpipet van 50 en 100ml.  

 

Bewaring

Droog en op kamertemperatuur bewaren.  Na eerste gebruik 12 maanden houdbaar. 

 

Pure neem olie koud geperst

9,99 €

 • 0,05 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Zwarte komijnolie BIO / Nigella Sativa - 50ml

Deze plantaardige olie van het merk Natuurplus wordt verkregen door de koude persing van de pitten uit eigen gekweekte rijpe zwarte komijn zaden.

De lokale productie in het Oost-Vlaamse Lievegem met geringe transportkosten en het opwaarderen van reststromen geven de verbruiker de garantie van een hoogstaand product met een zeer lage CO2 voetafdruk.

Zorgvuldige tracering, efficiënte droogtechniek, koude behandeling, professionele botteling en consumentvriendelijke etikettering worden door bio-certificering onderbouwd. Olie van zwarte komijn is een geelachtige vloeistof, heeft een kenmerkende scherpe geur, die de omvang van het gebruik bepaalt.

Samenstelling: meer dan 75 % onverzadigde vetzuren, hoofdzakelijk  meervoudig met meer dan 50 % het omega 6, linolzuur. De olie bevat ongeveer 10 % etherische olie.

 

Zwarte komijnolie heeft een zeer goede effectiviteit bij het samenstellen van maskers voor de vette en probleemhuid.

Zwarte komijnolie is een uitstekende natuurlijke remedie voor de behandeling van verschillende soorten huidziekten. In zijn pure vorm wordt het gebruikt om dermatologische problemen op te lossen: huiduitslag, acne en herpesuitslag, psoriasis of dermatitis van verschillende aard en lokalisatie.

  

Bewaring

Droog, koel en donker bewaren. Houdbaarheidsdatum zie verpakking.

 

Verpakking

Bruine amberkleurige flesjes van 50ml. 

 

Zwarte komijnolie (Nigella Sativa) BIO - 50ml

8,99 €

 • 0,07 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Plant een karitéboom

Kom je nog enkele euro’s tekort voor een mooi rond bedrag? Maak hier een afgerond bedrag van jouw aankoop door enkele euro’s toe te voegen. Jouw extraatje wordt gebruikt voor het planten van nieuwe karitébomen in Burkina Faso. De karitéboom is bij wet beschermd in Burkina, maar de laatste 30 jaar is de bescherming en het planten van deze boom enorm verwaarloosd. Het hout wordt steeds vaker gebruikt voor brandhout, en er dreigt op termijn een schaarste van de boomsoort te ontstaan. Zeker als je weet dat het gemiddeld 15 jaar duurt voor de boom een eerste keer vruchten afgeeft, is de bescherming van de karitéboom uiterst belangrijk.

 

Plant een karitéboom

5,00 €

 • Beschikbaar

Chéry Support voor vrouwen op de vlucht in Burkina Faso.

De situatie in grote delen van Burkina Faso is bijzonder schrijnend.  De voorbije maanden zijn er wekelijks, soms dagelijks, gewapende aanvallen op onschuldige burgers door jihadistische groeperingen, wat enorme vluchtelingenstromen teweeg brengt. Vrouwen en kinderen stranden in vluchtelingenkampen waar zelfs nauwelijks voldoende drinkbaar water is.  Daarom steunen wij met onze vzw de organisatie Vrienden van Bangrin, een lokale organisatie die actief is in de getroffen regio om vluchtelingen op te vangen en de gevluchte kinderen les te laten volgen in hun scholenproject.  

Wil jij ook steunen om tegemoet te komen aan de enorme noden en er zo voor zorgen dat onschuldige kinderen niet het slachtoffer worden van dit vergeten conflict?  Dat kan door hier bij jouw bestelling karitéprodcuten een extra Chéry Support toe te voegen.  We hopen op deze manier toch het leed ter plaatse ietwat te verzachten.  Alvast bedankt!

 

Chéry Support

10,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen