Woestijn dadelolie / Balanites olieWoestijn dadelolie / Balanites olie / l'huile de balanites / desert date oil

Woestijn dadelolie of Balanites olie is dé nieuwe topper van Chéry Faso.  Deze unieke parel van de woestijn werd voor het eerst ontdekt in de graftombes van Egyptische farao's, en wordt nu nog steeds geprezen als een wonderolie voor huid en haar.  

Desert Date Oil wordt koud geperst uit de dadelpitten van de in het wild groeiende Balanites Aegyptiaca bomen, ook wel Balaniet bomen genoemd.  

Zoals de naam reeds aangeeft, groeit de Balanites Aegyptiaca vooral in woestijnachtige gebieden in Afrika.  Onze olie wordt geproduceerd door de coöperatieve Impulsion in Barsalogho, Burkina Faso.  

De goudgele, heldere dadelolie behoort, wat betreft het gehalte aan onverzadigde vetzuren, tot de half drogende oliën.  

Dit betekent dat de olie vrij snel in de huid trekt, zich goed laat verdelen over de huid en geen vettig of kleverig gevoel nalaat, enkel een natuurlijke glans.  Deze olie is dus ook geschikt voor de iets vettigere huid en werkt ook prima als verzorgende haarolie.  

Woestijn dadelolie kan qua werking best vergeleken worden met arganolie, maar trekt sneller en beter in de huid en bevat maar liefst 72% onverzadigde vetzuren. 

Vanwege de rijkdom aan linolzuur, oliezuur, vitamine A, E, C, kalium, calcium, koper en zink werkt woestijn dadelolie verzachtend, voedend, antimicrobieel en ontstekingsremmend. 

 

Om jou optimaal te laten genieten van onze wonderolie geven we hier wat tips voor dagelijks gebruik:

 

Dagelijkse verzorging en voeding van de huid - geschikt voor alle huidtypes 

Dagelijks enkele druppels aanbrengen op het gezicht of lichaam en zacht in masseren.  Dankzij de voedende, helende en herstellende eigenschappen verhoogt deze olie de elasticiteit en verjonging van de huid, en vermindert rimpelvorming. 

 

Ondersteunt herstel van droge en gevoelige huid

De antiseptische en antioxiderende eigenschappen van Desert Date Oil werken verzachtend voor de rode, geïrriteerde of beschadigde huid.  Dagelijks zacht inmasseren op de droge, gevoelige of geïrriteerde huid en even laten intrekken.  Ook na het scheren zorgen een paar druppels van deze wonderolie voor en zachte glans. 

 

Voedt en beschermt droog, broos haar - voedende haar en baardolie

Het hoge gehalte aan linolzuur in de balanites olie zorgt ervoor dat deze olie ook perfect als voedende haar en baardolie kan gebruikt worden.   Herstelt droog, broos (kroes)haar, en doffe of gespleten haarpunten.  Een paar druppels dagelijks op het haar of de baard aanbrengen of masseren op de hoofdhuid zijn voldoende om de natuurlijke glans te herstellen.  

 

Ontspannende massage olie voor pijnlijke spieren en gewrichten

De antireumatische en ontstekingsremmende eigenschappen maken van woestijn dadelolie een uitstekende massage olie die snel wordt opgenomen in de huid en spierpijn verlicht. 

 

Basisolie voor zepen en mengelingen met andere pure grondstoffen zoals sheaboter of (etherische) oliën

Vanwege de hoge verzepingsindex leent woestijn dadelolie zich prima als basis voor het maken van zeep.  Ze kan ook vermengd worden met andere pure oliën zoals onze baobab olie of onze essentiële oliën.  Ook de zachte karité met woestijn dadelolie is een topper voor huid en haar. 

 . 

Verpakking

Glazen amber flessen met zwarte druppelpipet. 

 

Bewaring

Droog en op kamertemperatuur bewaren - 12 maanden houdbaar na eerste gebruik. 

 

Woestijn dadelolie / Balanites Olie koud geperst

14,99 €

  • 0,1 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen