Yellow Shea - Karité met borututu root poederVanaf 50€ gratis verzending in België / Vanaf 65 € gratis verzending naar Nederland.

Woon je in of rond Gent?   Bespaar verzendingskosten en kom de producten afhalen in de Grensstraat 39, 9000 Gent.

Vink 'afhalen' aan bij jouw bestelling, en stuur een mail naar trui@cheryfaso.com om een geschikt afhaalmoment vast te leggen.  Betaling kan ter plaatse, cash of via de bankapp / Payconiq.  


Gele karite met borututu root poeder

Alweer een nieuw topproduct in ons aanbod fair skincare: ruwe karité met borututu root poeder, ook wel 'Yellow Shea' genoemd. 

Een nog vrij onbekende superfood voor huid en haar waar we nu bij Chéry Faso al helemaal fan van zijn, en jullie hopelijk binnenkort ook!

De okergele kleur is afkomstig van een helend superkrachtig wortelpoeder, borututu root, dat reeds eeuwenlang gebruikt wordt in de Afrikaanse traditionele geneeskunde.

 

Wat is borututu root? 

Diep in de jungle van Afrika herbergt de borututu-boom (Cochlospermum angolensis) vele schatten.   Een thee gemaakt van de borututu wortel wordt van oudsher gebruikt om aandoeningen te behandelen die verband houden met leverfunctie, indigestie en vermoeidheid.  

Borututu is rijk aan actieve ingrediënten zoals chinonen, catechinen, fenolen en bioflavonoïden en bevat een schat aan stoffen waarvan is aangetoond dat ze de lever en galblaas ten goede komen. Voor problemen met betrekking tot het spijsverteringsstelsel en de galblaas, zonder twijfel, is borututu-schors een van de krachtigste tonics van de natuur.

Daarnaast is ook aangetoond dat Borututu een positieve invloed heeft op de bloedcirculatie, wat factoren kan ondersteunen die helpen cholesterol te verlagen en de arteriële spanning te normaliseren. Borututu is wordt ook aangeraden voor het bevorderen van een gezonde hydratatie.

 

Wat doet het met je huid en haar? 

Door het mengen van de fijngemalen borututu root aan de ruwe sheaboter, worden ook alle antibacteriële, helende eigenschappen van de borututu-wortel toegevoegd. Combineer dat met de ultravoedende eigenschappen van ruwe sheaboter door de vitamine A, E en F die van nature in pure sheaboter zitten, en je hebt een nieuwe soepele makkelijk te gebruiken balsem die zowel je huid als je haar voeden, herstellen en gezond houden.  

Vitamine A en E hydrateren en herstellen beschadigde huid en haar, en vitamine F stimuleert verjonging en groei.

 

Probeer het als een zalf voor problemen zoals: eczeem, psoriasis, insectenbeten, zonnebrand, rimpels, kleine snijwonden, droog haar en gebroken haarpunten.

 

-  Rijk aan vitamine A, E en F om de beschadigde huid en het haar te herstellen en te beschermen tegen UV-stralen

-  Niet-comedogeen - verstopt je poriën niet maar laat de huid ademen en werkt verzorgend bij acne

-  Biedt haar- en huidbescherming tegen gevaarlijke UV-stralen

-  Antibacteriële eigenschappen van de borututu-wortel herstellen de huid en voorkomen infectie

-  Onze zachtste boter - romig en gemakkelijk te gebruiken, direct of in haarwax, bodyboter, lotion of lippenbalsem

 

Gebruik?

Breng 1 à 2 X daags aan op de huid of het haar en masseer zachtjes in.  Een kleine hoeveelheid per keer volstaat ruimschoots.  

 

Verpakking?

Kleine potjes van 50ml, 100ml als 200ml te verkrijgen gemengd met baobab olie, woestijn dadelolie en amber of pompelmoes essentiële olie naar keuze, gedoopt tot onze topper 'Chéry Shine'. 

Grote potten met schroefdeksel van 300ml, 500ml en 1l ruwe shea met Borututu root. Zachte textuur waardoor deze boter rechtsreeks op de huid kan aangebracht worden.  

 

19,99 €

  • 0,3 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Luxe eco tasje met Afrikaanse print

Wil je zelf je cadeaupakket samenstellen?  Bestel dan gewoon je favoriete producten, en voeg er een kleurrijk geschenktasje aan toe. Vermeld ook in de opmerking bij de bestelling dat het om een cadeautje gaat.  Vanaf 50€ krijg je in de maand december sowieso een tasje cadeau.   Een warme kleurrijke en blinkende kerst gegarandeerd! 

Luxe eco tasje met Afrikaanse print

2,00 €

  • 0,01 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen