Fair Hair CareHet hoge gehalte voedende vetzuren en vitamines in onze pure producten werkt verzorgend voor droog haar, gespleten haarpunten of een schilferende hoofdhuid.  Onderstaande selectie geeft het haar een extra natuurlijke glans en werkt als een natuurlijke conditioner,

zowel als dagelijkse verzorging op droog haar als voedend haarmasker op nat haar. 


Woestijn dadelolie / Balanites olie / l'huile de balanites / desert date oil

Woestijn dadelolie of Balanites olie is dé verzorgende haarolie van Chéry Faso.  Deze unieke parel van de woestijn werd voor het eerst ontdekt in de graftombes van Egyptische farao's, en wordt nu nog steeds geprezen als een wonderolie voor huid en haar.  

Desert Date Oil wordt koud geperst uit de dadelpitten van de in het wild groeiende Balanites Aegyptiaca bomen, ook wel Balaniet bomen genoemd.  Zoals de naam reeds aangeeft, groeit de Balanites Aegyptiaca vooral in woestijnachtige gebieden in Afrika.  Onze olie wordt geproduceerd door de coöperatieve Impulsion in Barsalogho, Burkina Faso.  

De goudgele, heldere dadelolie behoort, wat betreft het gehalte aan onverzadigde vetzuren, tot de half drogende oliën.  

Dit betekent dat de olie vrij snel in het haar en de hoofdhuid trekt, zich goed laat verdelen over het haar en geen vettig of kleverig gevoel nalaat, enkel een natuurlijke glans.  

Woestijn dadelolie kan qua werking best vergeleken worden met arganolie, maar trekt sneller en beter in het haar en bevat maar liefst 72% onverzadigde vetzuren. 

Vanwege de rijkdom aan linolzuur, oliezuur, vitamine A, E, C, kalium, calcium, koper en zink werkt woestijn dadelolie voedend voor droog haar, verzorgend voor een schilferende hoofdhuid en herstellend voor broos haar.  Ook voor mannen met baarden is deze olie een weldaad, woestijn dadelolie geeft de baard een natuurlijke gezonde glans. 

 

Om jou optimaal te laten genieten van onze wonderolie geven we hier wat tips voor dagelijks gebruik:

 

 Voedt en beschermt droog, broos haar - voedende haar en baardolie

Het hoge gehalte aan linolzuur in de balanites olie zorgt ervoor dat deze olie ook perfect als voedende haar en baardolie kan gebruikt worden.   Herstelt droog, broos (kroes)haar, en doffe of gespleten haarpunten.  Een paar druppels dagelijks op het haar of de baard aanbrengen of masseren op de hoofdhuid zijn voldoende om de natuurlijke glans te herstellen.  Voor een verdergaande verzorging bij heel droog broos haar aanbrengen op nat haar na het wassen en een hele nacht laten indringen.  

 

Ondersteunt herstel van droge en gevoelige hoofdhuid

De antiseptische en antioxiderende eigenschappen van Desert Date Oil werken verzachtend voor de rode, geïrriteerde of schilferende hoofdhuid.  Dagelijks zacht inmasseren op de hoofdhuid en even laten intrekken.  Ook na het scheren zorgen een paar druppels van deze wonderolie voor en zachte glans. 

 

Verpakking: glazen amber flessen met zwarte druppelpipet. 

 

Bewaring: droog, op kamertemperatuur en donker bewaren - 12 maanden houdbaar na eerste gebruik. 

 

Woestijn dadelolie / Balanites Olie koud geperst

11,99 €

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Chéry Perle du Désert - karitéboter met woestijn dadelolie

Karitéboter met woestijn dadelolie (ook Balanites olie genoemd) werkt enorm voedend en verzachtend voor het haar en verzorgend voor een droge schilferende hoofdhuid. Woestijn dadelolie wordt koud geperst uit de vruchten van de woestijn dadelboom (Balanites aegyptiaca)  in Burkina Faso, waardoor alle kwaliteiten van de olie behouden blijven.

Vanwege de rijkdom aan linolzuur, oliezuur, vitamine A, E, C, kalium, calcium, koper en zink werkt deze olie verzachtend, voedend, antimicrobieel en ontstekingsremmend. 

 

De combinatie van deze rijke olie met de pure karitéboter van Chéry Faso zorgt voor een crème die uitermate verzorgend is bij:

 

 • Droge en schilferige hoofdhuid (bevat linolzuur en oliezuur).
 • Droog en beschadigd haar - laat je haar glanzen en werkt als een natuurlijke conditioner. 

 

Ingrediënten:  Ongeraffineerde bio karitéboter (90%)  / biologische balanites olie koudgeperst (10%) / etherische olie naar keuze (5%)

Textuur: De karité met woestijn dadelolie is enkel in zachte vorm te verkrijgen.  De zachte karité is opgeklopt en smeuïg, makkelijker open te smeren en dringt daardoor sneller in de huid en het haar.

 

Verpakking: Aluminium potten van 100ml, volledig recycleerbaar, licht in gebruik en goed afsluitbaar.  Plastic PET potten van 50ml en 200ml, volledig recycleerbaar, en voor meer dan de helft vervaardigd uit gerecycleerd plastic.  Afkomstig van Naturally Thinking, een bedrijf in de UK gespecialiseerd in recycleerbare verpakking.  

 

Gebruik: De crème laten opwarmen in de handpalm en daarna regelmatig aanbrengen / masseren op de hoofdhuid en/of het haar zonder af te dekken. 

 

Chéry Perle du Désert

11,99 €

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Chéry Argan - Karitéboter met Arganolie

De unieke samenstelling van pure sheaboter en helende arganolie maakt deze topper een weldaad voor droog, broos, dun of beschadigd haar.  Ook krulhaar krijgt een natuurlijke glans door de Chéry Argan.  

De unieke samenstelling van het Marokkaans goud en het goud van de vrouwen uit Burkina Faso zorgt voor een crème die aangewezen is bij:

 

 • Droog of moeilijk te kammen haar 
 • Krul of kroeshaar - geeft krullen een natuurlijke glans.
 • Droge schilferende hoofdhuid. 

 

Ingrediënten: ongeraffineerde bio karitéboter (90%) + bio arganolie (10%) 

Textuur: Enkel in zachte vorm te verkrijgen.  De zachte karité met arganolie is opgeklopt en smeuïg ("fluffy feeling"), makkelijker aan te brengen en open te smeren.  Hierdoor ook bruikbaar als gezichtsverzorging en haarbalsem.

 

Gebruik:  2X / dag aanbrengen en laten indringen zonder af te dekken.  Als voedend haarmasker aanbrengen op nat haar na het wassen en een nacht laten indringen. 

 

Verpakking:  Aluminium potten van 100ml, volledig recycleerbaar, licht in gebruik en goed afsluitbaar.   Plastic PET potten van 50ml en 200ml, 100% recycleerbaar en voor meer dan de helft uit gerecycleerd plastic vervaardigd.  Afkomstig van Naturally Thinking, een bedrijf in de UK gespecialiseerd in recycleerbare verpakking.  

 

Chéry Soft Mini - karité puur 50ml

11,99 €

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen