Fair Man Care


Chéry Papa

Karité voor mannen ... het kàn!  Met het 'Chéry Papa' pakket willen we alle hippe top papa's laten blinken!  Want alhoewel vrouwen de drijvende kracht zijn achter de productie van karité, is de werking ervan even helend voor vrouwen als voor mannen.     

Om alle mannen te laten meegenieten van de weldaden van deze wonderbalsem, stelden we een nieuwe karitémengeling samen met woestijn dadelolie en vetiver etherische olie of alpenden olie.  

Vetiver olie heeft een intens aardachtig, muskusachtig aroma en wordt ook wel 'de olie van de rust' genoemd vanwege de ontspannende werking.  Alpenden heeft een sterk bosachtig aroma, werkt verfrissend en stimulerend. 

 

Deze mengeling is ideaal als natuurlijke after shave, zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt na het scheren en geeft een mooie glans de hele dag door.  Elke dag wat karité door je baard wrijven zorgt ervoor dat die goed gevoed en gezond blijft!  Zowel karité als woestijn dadelolie zorgen voor soepele spieren, dus even je spieren masseren voor en na het sporten vermindert spierpijn.  Verder is onze unieke karitémix uiteraard ook geschikt als dagelijkse huidverzorging voor droge, geïrriteerde huid, eelt, kloven én ... om als man de eeuwige jeugd te behouden :-). 

Om de verzorging van de man compleet te maken, voegen we er een stevig stuk karitézeep met moringa aan toe.  Mannen ... succes gegarandeerd! 

 

19,99 €

  • 0,5 kg
  • Uitverkocht

Woestijn dadelolie / Balanites olie / l'huile de balanites / desert date oil

Woestijn dadelolie of Balanites olie is dé nieuwe topper voor de verzorging van de man bij Chéry Faso.  Deze unieke parel van de woestijn werd voor het eerst ontdekt in de graftombes van Egyptische farao's, en wordt nu nog steeds geprezen als een wonderolie voor huid en haar.  

Desert Date Oil wordt koud geperst uit de dadelpitten van de in het wild groeiende Balanites Aegyptiaca bomen, ook wel Balaniet bomen genoemd.  Zoals de naam reeds aangeeft, groeit de Balanites Aegyptiaca vooral in woestijnachtige gebieden in Afrika.  Onze olie wordt geproduceerd door de coöperatieve Impulsion in Barsalogho, Burkina Faso.  

De goudgele, heldere dadelolie behoort, wat betreft het gehalte aan onverzadigde vetzuren, tot de half drogende oliën.  

Dit betekent dat de olie vrij snel in de huid trekt, zich goed laat verdelen over de huid en geen vettig of kleverig gevoel nalaat, enkel een natuurlijke glans.  Deze olie is dus ook geschikt voor de iets vettigere huid en werkt ook prima als verzorgende haar en baardolie.

Woestijn dadelolie kan qua werking best vergeleken worden met arganolie, maar trekt sneller en beter in de huid en bevat maar liefst 72% onverzadigde vetzuren. 

Vanwege de rijkdom aan linolzuur, oliezuur, vitamine A, E, C, kalium, calcium, koper en zink werkt woestijn dadelolie verzachtend, voedend, antimicrobieel en ontstekingsremmend. 

 

Om jou optimaal te laten genieten van onze wonderolie geven we hier wat tips voor dagelijks gebruik:

 

Dagelijkse verzorging en voeding van de huid - geschikt voor alle huidtypes 

Dagelijks enkele druppels aanbrengen op het gezicht of lichaam en zacht in masseren.  Dankzij de voedende, helende en herstellende eigenschappen verhoogt deze olie de elasticiteit en verjonging van de huid, en vermindert rimpelvorming. 

 

Ondersteunt herstel van droge en gevoelige huid

De antiseptische en antioxiderende eigenschappen van Desert Date Oil werken verzachtend voor de rode, geïrriteerde of beschadigde huid.  Dagelijks zacht inmasseren op de droge, gevoelige of geïrriteerde huid en even laten intrekken.  Ook na het scheren zorgen een paar druppels van deze wonderolie voor en zachte glans. 

 

Voedt en beschermt droog, broos haar - voedende haar en baardolie

Het hoge gehalte aan linolzuur in de balanites olie zorgt ervoor dat deze olie ook perfect als voedende haar en baardolie kan gebruikt worden.   Herstelt droog, broos (kroes)haar, en doffe of gespleten haarpunten.  Een paar druppels dagelijks op het haar of de baard aanbrengen of masseren op de hoofdhuid zijn voldoende om de natuurlijke glans te herstellen.  

 

Ontspannende massage olie voor pijnlijke spieren en gewrichten

De antireumatische en ontstekingsremmende eigenschappen maken van woestijn dadelolie een uitstekende massage olie die snel wordt opgenomen in de huid en spierpijn verlicht. 

  

Verpakking

Glazen amber flessen met zwarte druppelpipet. 

 

Bewaring

Droog en op kamertemperatuur bewaren - 12 maanden houdbaar na eerste gebruik. 

 

Woestijn dadelolie / Balanites Olie koud geperst

14,99 €

  • 0,1 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen